Ép ésszel felfoghatatlan kritikát kapott Magyarország Nyugatról

2024. január 19. 09:52

Az európai antiszemitizmus katalizátorának nevezte Magyarországot a Die Welt újságírója, pedig a tények egyáltalán nem támasztják alá ezt a súlyos állítást.

2024. január 19. 09:52
null

Magyarország, amely egykor a demokratikus reformok fejlődésében meghatározó országnak számított, az európai antiszemitizmus újjáéledésének katalizátorává vált – állítja a Die Welt nyomtatott kiadásában megjelent véleménycikk. Andrea Seibel szerint az Európai Unió csak a pénz nyelvén képes szót érteni Orbán Viktorral, és a publicista azt sem tudja elviselni, hogy az EU Tanácsának elnökségét Magyarország veszi át 2024 második felében.

Az antiszemitizmus vádja már csak az elmúlt hetek nyilatkozatai alapján is megdöbbentő: az izraeli külügyminisztérium politikai igazgatója szerint a magyar kormány valóban tett azért, hogy megfékezze az antiszemitizmust; Izrael miniszterelnökének fia, Jaír Netanjahu kijelentette, hálásak Magyarországnak, amiért minden formájában megakadályozza az antiszemitizmust; a sokáig külföldön élő, zsidó származású Krausz Gábor pedig azt emelte ki, hogy itthon biztonságban érezheti magát.

Ez a véleménycikk is igazolja tehát a Welt olvasóinak kritikáit, melyek szerint nagyon várják már a napot, amikor a lap végre pozitívan ír Magyarországról. „Orbán Viktorról még semmi jót nem olvastam a Welten. Az előfizetők számából kiderül, meddig tűrik ezt az olvasók, az én türelmem már a végéhez közeledik” – jelentette ki egyikük.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. január 27. 11:59 Szerkesztve
mindenki ismeri az egytál lencséért eladott elsőszülötti áldás történetét ézsau és jákob ikertestvérekként jöttek a világra úgy hogy ézsau bokáját fogta jákob születésükkor ezért is a neve jákob ami: gáncsolót jelent. Jákob szoknyánülő sima míg ézsau állandóan vadászó szőrős fiú volt. A történet ismert vadászatból hazaérve ézsau (mivel nem ejtett semmit) éhesen és fáradtan eladta az első szülötti áldását jákobnak. Rebeka az anyjuk tudta, hogy Izsák aki már rosszul látott nem adná meg az elsőszülötti áldást jákobnak ezért birka és kecskeszőrrel borította jákobot. Izsák megtapogatta és azt hitte ézsua az ezért megkapta az elsőszülötti áldást. Jákob a zsidók míg Ézsau az arabok "őse" azóta gyülölik az arabok a zsidókat És, ahogy itt sokan írták sémita testvérnépek - akik közösen gyülölik és megvetik a keresztényeket. Állítólag az dédanyám zsidó volt - viszont én kereszténycsaládba születtem - ezért nekem jogom van akár antisémitának is lenni: NEM SZERETEM ŐKET az arabokat méginkább nem
anna bolena
2024. január 27. 11:00
Jó lenne, ha képviselete révén megszólalna a leginkább érintett fél, a magyarországi zsidóság és akár fizetett hirdetés formájában a német médiában megcáfolná a Hitler-utódok rágalmait.
jooeee
2024. január 19. 17:12
A Die Welt is jobban tenné, ha a német gazdák problémáival foglalkozna addig, amíg fel nem borogatják az irodáikat.
balbako_
2024. január 19. 14:56
Németországgal keverték össze....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!