Irtózatos tűz pusztított Szentpéterváron, 70 ezer négyzetméter lángolt

2024. január 13. 15:05

Nem működött a tűzjelző rendszer.

2024. január 13. 15:05
null

Hatalmas tűz ütött ki a legnagyobb orosz online kiskereskedő, a Wildberries raktárában Szentpéterváron. Sikerült mindenkit kimenekíteni. A tűz csaknem 70 ezer négyzetméteren pusztít. A legmagasabb, ötös riasztási fokozatú tűz oltásában 270 tűzoltó és 57 technikai egység vesz részt. A tűz szombaton reggel keletkezett, és rohamosan terjedt tovább az épületben, amelynek 

a tetőszerkezete mintegy 50 ezer négyzetméteren beomlott.

Szakértők elsődleges véleménye szerint a tüzet elektromos vezetékek meghibásodása okozta. Az viszont biztos, hogy nem működött a tűzjelző rendszer, amelyet már korábban kikapcsoltak többszöri téves riasztás miatt. Minthogy hivatalosan nem jegyezték be, a raktár kívül állt  az ellenőrző és felügyeleti hatóságok látókörén.

A Wildberries jelezte, hogy 

a megsemmisült termékek árát visszatéríti a gyártóknak.

 A 2004-ben alapított Wildberries Oroszországon kívül jelenleg Örményországban , Fehéroroszországban , Kazahsztánban , Kirgizisztánban, Üzbegisztánban és Azerbajdzsánban van jelen. 2022-ig Franciaországban, Németországban, Izraelben, Olaszországban, Moldovában, Lengyelországban, Szlovákiában, Spanyolországban, Törökországban, az Egyesült Államokban és Ukrajnában is működött.

Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

(MTI)


 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. január 13. 23:56
Kütyübazár. https://global.wildberries.ru/ Szegény Tatyjánára rájár a rúd ....
lájkbajnok
2024. január 13. 21:24
„Szakértők elsődleges véleménye szerint a tüzet elektromos vezetékek meghibásodása okozta. Az viszont biztos, hogy nem működött a tűzjelző rendszer, amelyet már korábban kikapcsoltak többszöri téves riasztás miatt. “ Nem baj, az a lényeg, hogy kapnak rakétát a koreai komcsi dagadéktól.
mandala-3
2024. január 13. 16:46
A négyzetméter számok jók?? (70 ezer és a tető 50 ezer) Én sokallom!
kizokkentido
2024. január 13. 16:37
"Az viszont biztos, hogy nem működött a tűzjelző rendszer, amelyet már korábban kikapcsoltak többszöri téves riasztás miatt. Minthogy hivatalosan nem jegyezték be, a raktár kívül állt az ellenőrző és felügyeleti hatóságok látókörén." Így csinálják a szabotőrök és így égett le a magyar mikroelektronikai gyár is annak idején.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!