Karácsony Gergely nemzetközi vizeken: már külföldön is Budapest elhanyagoltságáról beszélnek

2024. január 09. 10:56

A lengyel lap szerzője szerint a magyar főváros jelenlegi állapota mellett Orbán Viktor is tehet az ingatlanárakról – igaz, a publicista nem titkoltan ünnepli Donald Tusk hatalomra jutását.

2024. január 09. 10:56

Budapesten a város elhanyagoltsága és Orbán Viktor tekintélyelvű uralma miatt olcsóbbak az ingatlanárak – állítja a lengyel Reczpospolita szerzője, Jedrzej Bielecki.

Az persze rögtön a cikk elején kiderül, melyik irányt képviseli az újságíró, és miért kritizálja a magyar kormányfőt, hiszen azt írta Varsóval kapcsolatban, hogy „a nacionalista populisták októberi eltávolítása után sokkal jobb lett a helyzet”.

Lengyelország fővárosának négyzetméterárai egy év alatt 20 százalékkal emelkedtek, megelőzték Brüsszelét és megközelítették Madridét, ám ez Bielecki szerint jó hír, mert azt jelenti, hogy egyre kedvezőbb a befektetők képe az országról, pláne a választások óta. Hozzátette, bőven van még tartalék Varsó drágaságában, és csupán London, Párizs és Amszterdam szintjét tartja elérhetetlennek.

A Mandiner által megkérdezett szakértő Budapest kapcsán mindenesetre azt mondta, igenis érdemes befektetni ingatlanba, mert néhány éves távlatban a magyar főváros is eljut oda, ami a nyugat-európai fővárosok mellett már Prágára is jellemző: a történelmi belvárosokból egyszerűen kikopnak az eladó ingatlanok.

Ami viszont Budapest elhanyagoltságát illeti, nos, ezzel nehéz vitatkozni, pedig a Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat sohasem látott összegekből gazdálkodhat.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Dobrev Klára Facebook-oldala

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eref
2024. január 09. 17:18
El kéne dönteni, hogy Orbán miatt lakhatási válság van, mert drágák az ingatlanok, vagy túl olcsók, mert a kutya se akar Orbánisztánba jönni. Az viszont igaz, hogy Gyurcsányék alatt jelentős ingatlankeresletet jelentene a korlátlanul befogadott "menekültek" elhelyezése.
KBA98
2024. január 09. 17:18
Szemetek! Rossz idők jönnek rátok!
zakar zoltán béla
2024. január 09. 14:25
kufár
letsgobrandon-2
2024. január 09. 13:50
HÁÁÁT !..... ez röhejes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!