Lavrov elárulta: ilyen sors vár Ukrajnára

2024. január 18. 11:28

Az orosz külügyminiszter szerint a Nyugat nem akar konstruktív megoldást, és ennek következményei lesznek.

2024. január 18. 11:28

A Nyugat azzal, hogy Ukrajnát a Krímre és Oroszország belső területeire mérendő csapásokra bujtogatja, és ezekhez nagy hatótávolságú eszközökkel is ellátja, azt bizonyítja, hogy nem akar konstruktív megoldást – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtöki évértékelő sajtótájékoztatóján.

A Nyugat nem akar semmilyen konstruktív megoldást, amely figyelembe venné az Oroszországi Föderáció jogos aggodalmait” 

– mondta a tárcavezető. Leszögezte, hogy Moszkva továbbra is következetesen törekszik az Ukrajna elleni „különleges hadművelet” céljainak elérésére, amit a brit-ukrán biztonsági megállapodás sem fog tudni megakadályozni. Lehetetlennek nevezte, hogy Oroszország vereséget szenvedjen Ukrajnában, amelyre szerinte ugyanaz a sors vár, mint Afganisztánra és a többi országra, ahol a Nyugat „kalandorságba” bocsátkozott.

(MTI)

Nyitókép: Spencer Platt / Staff/Getty Images

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2024. január 18. 20:51
A lényeg, hogy Ukrajna el fog tűnni.
No comment no cry
2024. január 18. 18:28
Ismét egy újrakérődzött cikk a ChatGPT "tollából", ami csupán a nagy büdös semmit habosítja, az érdemi információ benne nulla.
Korrupt Kornél
2024. január 18. 16:23
Lavrov erre csak most jöttök rá? Már régen túl kellett volna lennetek ezen az egészen! '14 óta!
Csomorkany
2024. január 18. 15:14
Afganisztán az orosz részről sem sikersztori. Csak szólok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!