Panamában nyit irodát az Európai Parlament

2024. január 17. 08:13

„Minek?” – tette fel a kérdést a grémium egyik, jobboldali frakciójának tisztviselője.

2024. január 17. 08:13

Az Európai Parlament a héten úgy döntött, hogy az Európai Külügyi Szolgálattal együttműködve irodát nyit Panamában – derült ki a POLITICO által. A parlamenti elnökséget alkotó vezető európai parlamenti képviselők hétfő este, zárt ajtók mögött tartott ülésen írták alá a döntést.

A parlamenti személyzetet a panamai uniós küldöttséghez rendelnék ki. Az elnökség még nyáron jóváhagyta az úgynevezett „antenna-iroda” felállításának tervét és hétfő este Panamát választotta helyszínül. „Minek?” – tette fel a kérdést a Parlament egyik jobboldali frakciójának tisztviselője.

Most kezdődik a verseny, hogy kinek sikerül a jelöltjét a posztra juttatni!” 

mondta egy másik parlamenti politikus.

A Parlament az EU-n kívül már nyitott irodát Jakartában, Addisz-Abebában és New Yorkban. Novemberben a képviselők úgy döntöttek, hogy képviseleti irodát nyitnak az ukrán parlamentben, és a Parlament egy munkatársát Kijevbe küldik.

Iratxe García spanyol EP-képviselő „jó hírként” értékelte a panamai iroda megnyitását, mondván, hogy azt a Latin-Amerika és az Európai Unió közötti parlamenti kapcsolatok előmozdítására kell felhasználni. A szocialisták és demokraták vezető képviselője elmondta: „Mindig is azt mondtam, hogy Európa számára nagyon fontos, hogy Latin-Amerikára mint olyan régióra tekintsen, ahol komoly lehetőségeink vannak az együttműködés szorosabbra fűzésére”.

Nyitókép: Emmanuel DUNAND / AFP

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsztcs
2024. február 03. 19:46
Minek??? A Drog az összeköt mindenkit mindenkivel. Azért. Pläne az Europas Union kepviselöit.
KBA98
2024. január 17. 17:12
Szóval a székhelyükre tértek vissza! A panamázás nagyon megy nekik!
pollip
2024. január 17. 11:44
Minek, minek? Panamázni!
falcatus-2
2024. január 17. 10:58
„Mindig is azt mondtam, hogy Európa számára nagyon fontos, hogy Latin-Amerikára mint olyan régióra tekintsen, ahol komoly lehetőségeink vannak az együttműködés szorosabbra fűzésére”. Lefordíva: „Mindig is azt mondtam, hogy az EU parlament számára nagyon fontos, hogy Latin-Amerikára mint olyan régióra tekintsen, ahol komoly lehetőségeink vannak a bőröndjeink biztonságos tárolására
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!