Politikai válság és káosz Németországban, jogállami rend Lengyelországban

2024. január 13. 15:16

A németek, az a kb. negyven milliónyi, aki még többé-kevésbé németnek tekinthető, elért a tűrőképessége végére.

2024. január 13. 15:16
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok

„Persze szívesen megnéznénk, ahogy az AfD választásokat nyer és nekiáll rendezkedni, mondjuk pont azokkal a jogállami eszközökkel, amelyekkel Tusk elvtárs olyan szép eredményeket ér el. A német gazdák és a támogatóik hiába képviselnek jelentős társadalmi erőt, nem fognak az AfD-n kívül politikai támogatást kapni. Azt bizonyosan meg tudja akadályozni az amerikai kézben lévő német mélyállam. A lengyel tiltakozás lehet, hogy ellaposodik, az is lehet, hogy Tuskot pacifikálják valahogy, de a német helyzet csak rosszabbodhat.

A németek, az a kb. negyven milliónyi, aki még többé-kevésbé németnek tekinthető, elért a tűrőképessége végére. A jelenlegi Németország válsága az egyik legmélyebb társadalmi krízis, amit valaha megtapasztalt az emberiség, mert nem évszázadok alatt következett be, hanem egy emberéleten belül, talán három nemzedék sem kellett hozzá, hogy a még megtörten is nagy német nemzet népként is megszűnjön, a német államiság pedig önmaga paródiájává váljon és lelkesen ügyködjön a saját felszámolásán. Nem tudhatjuk mennyi életerő maradt még azokban, akiknek még rémlik a németségük, de már csak az életösztön okán sem tűrhetnek tovább.
Ezek németek, tehát német módra fognak nekimenni a végsőnek tekintett küzdelemnek. Akárhogy is lesz, hosszú, brutális végvonaglásokkal teli válság, vagy haláltusa lesz belőle, ami Európát, nem csak az EU-t, hanem a kontinenst is, önálló entitásként szinte bizonyosan letörli a térképről.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: GEORG WENDT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 14. 16:18
Lengyelországban szabad és demokratikus választásokat tartottak, amelyen az ellenzék úgy győzött, hogy közben a lengyel Közmédia pont úgy a kormánypropaganda HAMIS szócsövekét funkciónált, mint Orbanisztánban. Nagy gratula Tusknak, hogy ilyen (un-fair) ellenszélben is sikerült neki. Az egyeduralomra törő Kaczynski-rezsim demokráciarombolása után a jogállamiság helyreállítása nem megy egyik napról a másikra. Első lépésként a pártpropaganda-szócsővé silányitott Közmédiát kell megtisztitani a PiSis hirhamisitó bandától. Ez már folyamatban van. Az államfőként leszerepelt Duda is akadályozza a rendteremtést. Ő mindvégig és még most is, egykori Pisis pártja érdekében ténykedik, és nem úgy, ahogy minden lengyel elnökének kellene. Pártsemlegesként. MONNYONLE!!! ( mondaná Józsi bácsi)
Tommaso
2024. január 14. 16:04
Bezzeg Orbanisztánban a kormány bármilyen megszoritásokat alkalmazhat a gazdák ellen, azok biztosan nem fognak traktorokkal vonulni tiltakozásul. Ugyanis a Felcsúti Getzy még a gazadaszervezetek élére is saját csicskásait ültette. Akárcsak az Ügyészség, a Biróság, a Nemzeti Bank, az ÁSZ, az Alkotmánybiróság, a NAV, az Államfői szék, a Választási Bizottság, kollaboráns szakszevezetek, és néhány - első blikkre - ellenzékinek tűnő párt élére is.
Tommaso
2024. január 14. 16:03
Az egyeduralomra törő Kaczynski-rezsim demokráciarombolása után a jogállamiság helyreállítása nem megy egyik napról a másikra. Első lépésként a pártpropaganda-szócsővé silányitott Közmédiát kell megtisztitani a PiSis hirhamisitó bandától. Ez már folyamatban van. Az államfőként leszerepelt Duda is akadályozza a rendteremtést. Ő mindvégig és még most is, egykori Pisis pártja érdekében ténykedik, és nem úgy, ahogy minden lengyel elnökének kellene. Pártsemlegesként. MONNYONLE!!! ( mondaná Józsi bácsi)
annakiss30
2024. január 14. 14:59
Még így is lekvárok a németek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!