Súlyos börtönbüntetést kapott Darja Trepova, aki pokolgépet rejtő szobrot adott egy haditudósítónak

2024. január 25. 18:56

Ez a legsúlyosabb büntetés eddig, amelyet a szovjet idők óta Oroszországban nő kapott.

2024. január 25. 18:56
null

Tavaly áprilisban a Mandiner is beszámolt arról, hogy felrobbantottak egy kávéházat Szentpéterváron, melynek során egy katonai blogger, Vlagyimir Tatarszkij meghalt, több mint harmincan pedig megsérültek. A robbanóanyagot egy mellszoborba rejtették, egy szentpétervári kávézóban adták át a Tatarszkijnak ajándék gyanánt az általa szervezett beszélgetésen. Nem sokkal ezután őrizetbe vették Darja Trepovát, mint gyanúsítottat és ellene halált okozó, szervezett csoport által elkövetett terrorcselekmény címén vádat emeltek.

Az ügyben jogerős döntés született, így 

huszonhét évi börtönbüntetésre és 600 ezer rubel (mintegy 2,4 millió forint) pénzbüntetésre ítélte terrorcselekmény elkövetése címén Szentpéterváron egy katonai bíróság csütörtökön Darja Trepovát.

 Ez a legsúlyosabb büntetés eddig, amelyet a szovjet idők óta Oroszországban nő kapott. Az eddigi rekord 25 év volt. Letöltendő életfogytiglani büntetés az országban a hatályos jogszabályok értelmében nőre nem szabható ki.

Az elítélt azt vallotta, hogy nem tudott a Tatarszkijt ábrázoló mellszoborba rejtett bombáról. A 26 éves Trepova védelme közölte, hogy fellebbezni akar az ítélet ellen. Az ügyészség szerint a robbanószerkezetet Trepova élesítette be, a detonációt pedig távirányítással egy észt SIM-kártya segítségével hajtották végre.

(MTI)

Nyitókép: Olga MALTSEVA / AFP

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. január 25. 23:01
"Tommaso 2024. január 25. 21:40 de a közel EGY-MILLIÓ MAGYAR haláláért felelős háborús bűnös Horthy egy kellemes, óceánparti villában élte a háború utáni éveit." A kis németszopó hohol fajtád olyan cuki, amint az 1950-es évek uszító komcsi propagandáját büfögi fel, MERT HÜLYE.
B_kanya
2024. január 25. 22:59
Tommaso 2024. január 25. 21:37 "Az ukránok mikör jönnek rá, hogy a háború csak akkor érhet véget, ha ők is bombáznak és rakétáznak ruszki területeket, városokat?" Ez adolf apádnak is úgy bevállt...
Csigorin
2024. január 25. 21:58
nagyon helyes. Amerikaban a bergyilkosok ezt kapjak: https://mandiner.hu/kulfold/2024/01/az-amerikai-legfelsobb-birosag-engedelyezte-egy-bergyilkos-nitrogengazzal-torteno-kivegzeset szoval orulhet hogy nem abba a fenenagy demokraciaba kerult
paracelsus-2
2024. január 25. 21:47
Élve rohadjon el a tetves szutyok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!