Szélsőbaloldali támadás érte a berlini Collegium Hungaricum épületét (FOTÓ)

2024. január 31. 14:33

Tavaly egy viperával felszerelkezett, símaszkos szélsőbaloldali banda félholtra vert egy magyar férfit Budapesten, most az egyik elkövető börtönviszonyai miatt indult agresszív tiltakozás és fenyegetőzés.

2024. január 31. 14:33

Január 26-án este szélsőbaloldali támadás érte a berlini Collegium Hungaricum épületét: #honourless (értsd: becstelenek, tisztességtelenek) feliratot fújtak az intézmény falára, illetve számos ablakát betörték.

A német fővárosban megrongált intézmény a magyar állam által alapított és működtetett kulturális intézet.

Az épület elleni támadást beismerő csoport nyilatkozatában, egyúttal a rongálás indoklásaként az áll, hogy a banda a 2024. január végén német és olasz szélsőbaloldali személyek ellen a 2023 februári budapesti támadások kapcsán induló hazai büntetőper miatt rontott neki az épületnek. Vagyis

azért okoztak kárt a magyar állam tulajdonában, mert eljárás indult eszmetársaik ellen egy ártatlan budapesti férfi félholtra verése ügyében.

Másrészt, a közlemény szerint így tiltakoztak a Német-Magyar Baráti Társaságnál 2023 októberében, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter részvételével megrendezett beszélgetésen a magyar migrációs politikát érintően elhangzottakkal szemben.

A Collegium Hungaricum Berlin betört ablakai.

Úgy tűnik, a nyugat-európai szélsőbaloldal támadás alá vette a magyar háttérrel rendelkező intézményeket, csak azért, mert a magyar kormány nem engedi, hogy olyan állapotok uralkodjanak hazánkban, mint Nyugat-Európa progresszív régióiban.

Ismert: 2023 februárjában a Kitörés-túra alkalmából hazánkba érkezett német, olasz és görög nemzetiségű antifák, több támadást is végrehajtottak Budapesten „szélsőjobboldalinak kinéző”, valójában békés járókelők ellen. A viperával felszerelkezett, símaszkos banda félholtra vert egy 40 év körüli férfit a XI. kerületben. A támadásról készült felvételt látva minimum arányos (és egyben törvényes) az a bánásmód, amit kifogásolnak az olasz vádlott elvbarátai.

„A nemzetközi lejárató kampányok, a hatóságok megfélemlítése és a vélhetően küszöbön álló kiadatások esetében nem nézhetjük tétlenül, hanem aktívan be kell avatkoznunk a történésekbe.

Nem elég csak a nácikat és struktúráikat támadni; a jobboldali agytrösztök és a média által az állítólagosan felsőbbrendű európai kultúra elfogadása szintén legitim célpontok” – fenyegettek a szélsőbaloldali támadók nyilatkozatukban.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intar
2024. február 01. 16:34
Ha a bolsevik csürhe hadat üzent, akkor háborúban kell megsemmisíteni őket. Ahogy azt ők követelik, időlegesen fel kell függeszteni a jogállamot és az írmagjukat is eltörölni a föld színéről!
madas
2024. február 01. 13:02
Le kell lőni ezeket a kommunista kis geciket, azokkal együtt, akik idehívták őket!
Aerion
2024. február 01. 09:08
Latrina így igaz! Minden hülye nácit le kell pofozni. --------------- Lehet, hogy ők lőtték le a múlt héten az orosz IL 76-ost, nem? Azovista nácik utaztak azon a gépen, a leszakadt kezeken, karokon, a széttrancsírozott testrészeken jól felismerhetők voltak a náci tetoválások, csak félre kellett kicsit dobni a beleket, meg pár törlőkendővel letörölni a szart és a vért.
Hohokam
2024. január 31. 20:07
Ugyan, Európai értékekkel bíró, a demokráciáért küzdő és a jogbiztonság talaján álló haladó csoportosulás szerény és békés meggyőző performanszát láthattuk, nincs itt semmi látnivaló, biztosan kicsit érzelmileg feldúltak voltak, nézzük el nekik, mert oly' nemes eszméért teszik, mindannyiunk jobbulására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!