Vudu és lumbágó

2024. január 18. 18:04

Ez is egyfajta szappanopera, igaz, a leghitványabb fajtából.

2024. január 18. 18:04
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Az európai parlamenti vuduszeánszokról beszélek. Néhány mazochistán kívül nem sokan várják a sorozat folytatását, a többség inkább azt szeretné, mihamarabb legyenek már túl a kínjaikon, össznépileg vonuljanak nyugdíjba. Előtte azért a szájkosaraikat adják le a szertárban. A szereplők már ránézésre fizikai fájdalmat okoznak – hát még, amikor megszólalnak. Ám mégis odakuporodsz a monitor elé, hogy megnézd a folytatást.

Egyrészt megszokásból, meg hátha valami csoda történik, s a buta, de legalább gonosz főszereplők ezúttal kivételesen nem a transzvécék fontosságáról, az alapvető genderjogokról, a kötelező óvodai LMBTQ-mesékről, az Ukrajnába pumpálandó csilliárdokról vagy Magyarország kivéreztetéséről üvöltöznek. Aztán persze, gyorsan észleled: de, már megint arról.

Miként tegnap is. Ezt a szeánszot azért hívták össze, hogy számon kérjék az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnökét, miért fizették ki a Magyarországnak járó pénzek egy részét. Hogy képzelik!

Bazári megjelenésű, rókaképű, beszédhibás nénik-bácsik üvöltöztek össze-vissza arról, hogy Magyarország így meg úgy, egy eurócentet sem szabad nekünk adni, térdre kell minket kényszeríteni.

A leghevesebben Guy Verhofstadt döfködte a piros-fehér-zöld vudubábut. Közölte: nem szabad engedni az orbáni zsarolásnak, nem megegyezésre kell törekedni. Megfenyegette Orbán Viktort: ha tovább akadályozza, hogy Ukrajnába toljanak ötvenmilliárd eurót, akkor »nagy bajba kerül«. Így mondta. Nem tudom, pontosan milyen bajra célzott a fess belga. Talán fekete autót küld Orbánnak? Vagy lófejet? Netán puccsot szervez? Szivárványos forradalmat? Mindezt együtt? Mint az Edda-slágerben:

Ezt is ajánljuk a témában

»Az új műsor lassan készül, / hamisnak hallom a régi dallamot, / mindig és mindig újrakezdik, / szerintem fárasztó nekik.«

Mondjuk, nekünk is az.”

Fotó: MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Conduct
2024. január 19. 08:42
Stilisztikailag csapnivaló írás.Apa legalább fogalmazni tud.
simonpali
2024. január 18. 22:17
Irigylem a libsiket, hogy olyan politikai idoljuk lehet, mint Gay Verposhadt. Remek érzés biztosan.
barni-a-hegyrol
2024. január 18. 22:00
Brüsszelben már elkezdődött a búsójárás, ahogy látom.
lemez
2024. január 18. 20:26
Azért harcolnak annyira az 50 milliárdért,mert az a nyugatnak menne.Ursula megmondta ha a nyugat fegyvereket küld és elfogy,majd vesznek újakat az usából.Az usa fegyvergyártóinak menne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!