A liberális holland politikusnak Görögországról is Orbán Viktor jutott eszébe

2024. február 09. 09:31

Sophie In't Velt Magyarországra utalva azt mondta, ismerik az első jeleket, amikor a jogállamiság hanyatlásnak indul, és most ezt látják a görögök esetében is.

2024. február 09. 09:31
Sophie In't Velt

Orbán Viktorral ellentétben a görög kormány barátságos arcot ölt az Európai Unióval szemben, de ez nem ok arra, hogy kimaradjon az uniós vizsgálatból – jelentette ki Sophie In't Velt holland liberális EP-képviselő a Le Monde tudósítása alapján.

Az Európai Parlament Magyarország és Lengyelország után Görögországgal szemben is elfogadott egy határozatot, amelyben rögzíti, hogy az uniós intézmény súlyos aggodalommal tekint a görög jogállamiság és demokrácia helyzetére.

A dokumentumot 330 képviselő támogatta, szinte mindegyikük a baloldalról, míg 254 ellenezte, többségében a jobboldalról.

Sophie In't Velt felszólalásában Magyarországra utalva azt mondta, a jogállamiság több EU-s tagállamban hanyatlik, és „ismerik az első jeleket”. A liberális politikus már hónapok óta bírálja Görögországot, legutóbb a migránsok kitoloncolása miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Európai Parlament

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. február 11. 23:04
A magyar pártállam nem EU-konform. Semmi újdonság. 🤷‍♂️
jan36
2024. február 09. 15:33
Ő már csak tudja!
bagira002
2024. február 09. 14:01
Lipsi politikusról Sztalin jut eszünkbe.
pollip
2024. február 09. 12:35
Ugyanakkor a hollandok szerint túl sok náluk a külföldi hallgató! Az egyetemek csökkentik az angol nyelvű képzések számát és kvótát vezetnek be, éves szinten hány külföldi hallgatót vehetnek fel! Innen nézve mi a baj azzal, ha a görögök kitoloncolnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!