Akkor most rossz vagy jó fiúk vagyunk?

2024. február 28. 23:45

2024. február 28. 23:45
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Négy új Gripen vadászgép magyar hadrendbe állításáról és az egész Gripen­-szerződés meghosszabbításáról egyezett meg Orbán Viktor miniszterelnökkel budapesti látogatásán Ulf Kristersson svéd kormányfő. Előtte hosszú ideig nyomás nehezedett a magyar kormány­oldalra, hogy ne halassza tovább a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló döntést. A svéd miniszterelnöknek sokáig nem akaródzott eljönni Buda­pestre. Stockholm úgy gondolta, hazánknak kötelessége automatikusan megszavazni a svéd NATO-­tagságot, akkor is, ha az EU-ban számtalanszor tettek neki onnan keresztbe. Közép-Európát minden bizonnyal valami járulékos régiónak tekintik arrafelé, amellyel nem kell foglalkozni, kiadják a központból az ukázt, és itt majd mindent úgy csinálnak, ahogy ott mondják.

Aztán koppantak egyet, amikor kiderült: ha az uniós pénzek, az Erasmus, a gyermekvédelmi törvény és minden más az EU-ban politikai alku és zsarolás tárgya úgy, hogy egymáshoz nem kapcsolódó területeket kötnek össze, akkor bizony mi is összeköthetünk területeket, ide is behozhatjuk az alkut. A svédek úgy gondolhatták: túl fontos a NATO-tagságuk ahhoz, hogy kis közép-európai országokkal alkudozzanak. Mi meg úgy gondoltuk: túl fontos nekik a NATO-tagság ahhoz, hogy ne alkudozzanak. Tessék minket meggyőzni, nekünk nem magától értetődik!

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­­l­­á­­­n­­­y­o­­­k­­ ­v­­á­­r­­n­a­k­­­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Osztap_Bender
2024. február 29. 06:49 Szerkesztve
Akkor most rossz vagy jó fiúk vagyunk? A jelek szerint teljesen hülyék vagyunk és mindezt naponta váltogatott pávatollakkal a seggünkben táncolva adjuk elő.
survivor
2024. február 29. 01:27
14 kellett volna... (A swea jobbos--- bár nekik már mind1...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!