Tízezrek tüntettek a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen Münchenben

2024. február 12. 11:59

„Megvédjük magunkat a jobboldali szélsőségesség és az undorító deportálási fantáziák ellen” – írta a szervező Fridays for Future nevű környezetvédő mozgalom.

2024. február 12. 11:59
A rendőrség becslése szerint mintegy 75-100 ezer ember, míg a szervezők közlése alapján csaknem 300 ezer ember vett részt vasárnap a "demokrácia fénytengere" néven meghirdetett, rasszizmus és az antiszemitizmus elleni tüntetésen Münchenben.

A rendőrség becslése szerint mintegy 75-100 ezer ember, míg a szervezők közlése alapján csaknem 300 ezer ember vett részt vasárnap a „demokrácia fénytengere” néven meghirdetett, rasszizmus és az antiszemitizmus elleni tüntetésen Münchenben.

A békés demonstráció résztvevői közül sokan fényfüzérekkel felaggatva, mások kezükben lámpásokkal vagy fáklyákkal jelentek meg az októberi bajor sörfesztiváloknak is rendszeresen helyszín biztosító Theresienwiesén.

Nem fogjuk hagyni, hogy az országunkban az embereket kirekesszék és üldözzék.

Megvédjük magunkat a jobboldali szélsőségesség és az undorító deportálási fantáziák ellen. A csendes többség nem hallgat többé!” – írta az Instagramon a tüntetési felhívásában a szervező Fridays for Future nevű környezetvédő mozgalom.

Az elmúlt hetek szélsőjobboldal-ellenes tüntetéssorozatát folytatva, a hét végén is sok német településen tiltakoztak a rasszizmus és a kirekesztés ellen.

Az országos tiltakozási hullámot az oknyomozó újságírókat tömörítő Correctiv által az Alternatíva Németországnak (AfD) és a Werteunion politikusainak, valamint kereszténydemokrata képviselőknek tavaly november 25-i, potsdami tanácskozásáról közzétett információk váltották ki.

A hírportál január 10-i közlése szerint Martin Sellner, az osztrák Identitárius Mozgalom volt vezetője három célcsoportot – a menedékkérőket, a tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldieket és a „nem asszimilált állampolgárokat” – megnevezve a bevándorlók tömeges kitelepítését javasolta a találkozón.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: LUKAS BARTH / AFP

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2024. február 12. 19:29
Amilyen fanatikusan voltak fasiszták, most ugyanolyan fanatikusan liberális jóemberkedők. Ez is pusztulást fog hozni rájuk, de azóta annyit fejlődött a világ, hogy most már a pusztulás két verziójából is választhatnak. Deutschland kaputt!
Bastyaelvtars
2024. február 12. 17:16
Örülök hogy ilyen országban élhetek ahol ekkora tömegek mozdulnak meg a szélsőjobbos gecik ellen. Szabadság demokrácia elkotelezodés es erős civil öntudat . Ez megvan a nemetekben. Na meg persze a társadalmi szolidaritás. Míg otthon ezek szitokszavak a mocskos vérfideszes csőcseléknek...
5m007h 0p3ra70r
2024. február 12. 17:02
És még mindig csak tízezrek. Szánalomgyász.
pipa89
2024. február 12. 15:59
Háááát, ez így elég nehéz lesz. Tragikus a németek értelmi szintje. Tragikus. A FOS elvitte az agyukat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!