Újabb korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili

2024. február 28. 15:52

Közben az EP plenáris ülése új uniós jogszabályt fogadott el az NGO-kal kapcsolatban.

2024. február 28. 15:52

A sok millió eurós korrupciós botrányba belebukott Eva Kailiról kiderült, hogy letartóztatása előtt olyan üzletemberekkel alapított civil szervezetet, akik ellen már akkor nyomozás folyt – számolt be tudósításában a Hír Tv.

Ráadásul az NGO alapítását – a szabályokat megszegve – nem jelentette be az Európai Parlamentben.

A Hír TV brüsszeli tudósítója szerint a politikus Görögországban három asszisztense nevén kiállított hamis költségvetési elszámolások miatt került a hatóságok figyelmébe. Közben az EP plenáris ülése új uniós jogszabályt fogadott el az NGO-kal kapcsolatban, eszerint a civil szervezetek, aktivisták, tényfeltáró újságírók a jövőben mentesülnek a jogi felelősségre vonás alól, ha arra hivatkoznak, hogy a velük szemben indított per a közéleti részvételüket akadályozza.

Fotó: FREDERICK FLORIN / AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­s­­ ­l­­á­n­y­o­­k­­ ­­v­á­­­r­­n­a­­­k­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
SyncBaer
2024. február 28. 21:15
" ... a civil szervezetek, aktivisták, tényfeltáró újságírók a jövőben mentesülnek a jogi felelősségre vonás alól, ha arra hivatkoznak, hogy a velük szemben indított per a közéleti részvételüket akadályozza. " Ebben a szövegben valami nagyon félre lett fordítva, vagy nekem volt agyvérzésem és azért nem értem. Tehát, ha egy tényfeltáró újságíró rendőrök, ügyészek és bírók szemeláttára meggyilkol valakit és a helyszínen elfogják, akkor azonnal el kell engedni , mert nem tud közéletezni, aztán pedig mentesülni fog a további (jogi) felelősségre vonás alól?
5m007h 0p3ra70r
2024. február 28. 19:59
Elítélt bűnözők nálunk is praktizálnak. Érdekes módon azok is balosok.
masikhozzaszolo
2024. február 28. 19:57
Keveredett. Majd hétvégére kikeveredik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!