Ukrán apa és fia a Máramarosi-havasokon keresztül menekült, nem lett jó vége

2024. február 19. 14:09

Román hegyimentők mentek értük.

2024. február 19. 14:09

Segítséget kért a 112-es sürgősségi segélyhívó számon a román hatóságoktól két ukrán állampolgár, apa és fia, akik a Máramarosi-havasokon keresztül jutottak be Romániába – számolt be hétfőn a Máramaros megyei Salvamont igazgatója. 

Dan Benga tájékoztatása szerint az 52 éves férfi és a 23 éves fia Petrovabisztra (Bistra) térségében tévedt el a hegyekben, egy nehezen megközelíthető területen. A diszpécsernek elmondták, hogy nincs vizük, élelmük, és fáznak, mert nincs megfelelő öltözetük, és 

attól tartanak, hogy az ukrán határőrök elfogják őket 

– idézte a maszol.ro az Agerprest.

Nem sokkal a hívás befutása után a Salvamont munkatársai a petrovabisztrai határrendészek egy csoportjával együtt elindultak a hegyre megkeresni a két ukrán férfit. 

Enyhén kihűltek, de már biztonságban vannak

A beszámolóból kiderült, hogy 

a két menekültre enyhén hipotermiás – kihűlt – állapotban bukkantak rá. 

A hegyimentők forró teával, élelmiszerrel, hőszigetelő takaróval látták el őket, és később megszervezik a leszállításukat a hegyről.

Benga a mentés körülményeire is kitért. Elmondt, hogy a helyszínt a vastag hóréteg miatt nehéz volt megközelíteni, a hegyimentők túrasíléceken jutottak el hozzájuk – írta a lap.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Salvamont Facebook-oldala

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2024. február 21. 14:01
A véres ukrán húsdarálóból menekülöket a haladó média mindenhol szeretné elhallgatni. Örülök, hogy ennek a kettönek sikerült.
numero1-2
2024. február 20. 03:52
Ilyenkor hol vannak a civil szervezetek hogy kimentsék a háború elől menekülteket? Miert nincsenek ukrán hatar körül? Hogy aki at akar uszni azokat kimentse a jeges határfolyoból vagy aki hegyeken keresztül szeretne menekülni hogy élhessen? Itt miért nem buzditják a lakosságot hogy gyertek europába? Vagy ez a menekült aluas migrás nem jó??????mert talan ez a menekült még kiderül hogy aszimilizálodni is tud? Mert ez a menwkült keresztény?
Roadkill
2024. február 19. 18:15 Szerkesztve
feltáplálni, visszatoloncolni, egyenesen a frontra. zselének minden kézre szüksége van
andris-923
2024. február 19. 17:23
Zselé a hétvégén körbetarhálta az uniót kell még pénz a temetésekre ! Nekik pont szerencséjük volt de nem mindenkinek A hétvégi harcokban egy nap alatt csak 1 500 ember halt meg ! És miért ? Ki tudja ? Harcra fel az utolsó ukránig Ez már olyan mint amikor Hitlernek a végnapjai voltak ! Megéri?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!