Benyújtották a számlát Bidennek

2024. március 14. 08:32

Kínos diplomáciai meglepetés.

2024. március 14. 08:32
President Biden Hosts President Duda and Prime Minister Tusk

Nyitókép: Tom Brenner/Bloomberg via Getty Images

A héten meglepő „diplomáciai ajándékot” kapott Salzburg városától Joe Biden. Az amerikai elnök ugyanis postafordultával mintegy 300 ezer eurós osztrák számlát kapott.

A hét elején ugyanis Salzburg körzetében egy kisebb amerikai katonai konvoj nemcsak torlódásokat, hanem jelentős károkat is okozott. A Kronen Zeitung szerint a konvoj egyik teherautója, robbanóanyagokkal megrakva, letért az A 10-es útról. Bár a sofőr észlelte a hibát, navigációs berendezés nélkül nem tudott visszatérni az eredeti útvonalra, így a teherautó Salzburg városának egy aluljárójában kötött ki. 

Azon túl, hogy a teherautó útközben több vezetéket is megrongált, közel két órán keresztül hatalmas közlekedési dugót is okozott.

A teherautó által okozott kárt körülbelül 250-300 ezer euróra becsülik, a javítás akár két hetet is igénybe vehet. A rendőrség az ügyben nyomozott, és kiderült, hogy teherautó az amerikai hadseregé.

A szóvivő szerint a helyi közlekedési vállalat a számlát Joe Bidennek, az amerikai fegyveres erők főparancsnokának küldi el, mivel ez egy klasszikus biztosítási eset.

Ausztria nem tagja a NATO-nak, de az anyagi káron kívül más nem terheli sem az amerikai elnököt, sem a NATO-t, mivel az átszállítás előzetes egyeztetéssel történt. A Kronen Zeitung nem említette, hogy Bidennek milyen határidővel kell elküldenie a 300 ezer eurót Salzburg városába.
 

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulszek
2024. március 14. 13:07
Na bumm. Vagy mégse?
atti64
2024. március 14. 12:06
MI A FASZ KERESNEK EZEK OTT???????????? KI ENGEDTE BE ÖKET?????? BARMOK!!!!!!!!!!!!AZ AMCSIK TAKARODJANAK HAZA!!!!!!!!!!!!
iimre
2024. március 14. 11:11
"llnnhegyi március 14. 10:18 Nem fizetünk! Vietnám is bejelentkezne,aztán sorban többi,ahol fegyverrel vétkeztünk." Jelentős különbség, ugye, hogy Ausztria nem háborús ellenfél, de nem is szövetséges, hanem semleges ország, úgyhogy a NATO-tagság nem kifogás. :P
llnnhegyi
2024. március 14. 10:18 Szerkesztve
Nem fizetünk! Vietnám is bejelentkezne,aztán sorban többi,ahol fegyverrel vétkeztünk. Csak Vietnám 1500 milliárd dollár!! Hová lenne a világ? Bolond népség! Lófaszát Salzburgnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!