Harmadik világháborúra készül Varsó, több millió dollárból építenek bunkereket

2024. március 13. 16:45

Varsó főpolgármestere arról is beszélt, hogy a kórházakat is felkészítik a veszélyekre.

2024. március 13. 16:45

Nyitókép: Shutterstock

Varsó 30 millió dollárt különít el bunkerekre és egyéb biztonsági intézkedésekre a következő két-három évben, mivel a szomszédos Ukrajnában már a harmadik évébe lépett a háború – idézte a Straits Times a város főpolgármesterét.

A lap megjegyezte, hogy miközben a NATO-tag Lengyelország megnyugtatta polgárait, hogy a szövetségben elfoglalt helye garantálja a biztonságukat,

egy határon túli inváziótól tartva mégis megtesznek bizonyos előkészületeket.

„Leltárt készítettünk az óvóhelyekről” – mondta Rafal Trzaskowski egy sajtótájékoztatón, miután a lengyel legfelsőbb számvevőszék közzétette az ország bombabiztos helyeiről szóló jelentést.

Eből kiderült, hogy

a lakosság kevesebb mint 4 százaléka tudna gyorsan olyan helyre vonulni, amely menedékként szolgálhatna.

Az ellenőrzés során azt is megállapították, hogy az óvóhelyek nem tesznek eleget az alapvető előírásoknak sem, beleértve a szükséges felszereléseket és a védőépületekre vonatkozó műszaki jellemzőket.

A főpolgármester szerint Varsóban a mélygarázsok és a metróállomások között mintegy 7 millió négyzetméternyi olyan terület van, amely óvóhelyként szolgálhatna.

Trzaskowski leszögezte: 

készek vagyunk több pénzt is elkülöníteni erre a célra.

A lengyel főváros vezetője azt is elmondta, hogy a kórházakat is felkészítik a veszélyekre, a lakosság tagjait pedig felvilágosítják arról, hogyan kell vészhelyzetben cselekedni – írta a Straits Times.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­A­­ ­d­ö­g­ö­­­s­­ ­­l­­á­n­y­­o­­­k­­ ­v­­á­r­­­n­a­­­k­­ ­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Trüpéma
2024. március 13. 21:12
Ez teljesen normális békeidőben is, mindenki nyugodjon meg! A nem normális, hogy a lengyelek elfogadják az országuk romba dőlését is, csak az oroszok kapjanak végre a pofájukra.
díszponty
2024. március 13. 20:54
Nem is tudtam, hogy Lengyelország egy ilyen nagy elmegyógyintézet lett. Csak nehogy egy Usher ház váljon belőle.
olajfa-0
2024. március 13. 20:19
Ha így megy tovább, esetleg egyes nagyvárosok újjáépítését is napirendre kell tűzni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!