Aggódnak a terrorizmus miatt a párizsi olimpia előtt

2024. április 10. 20:51

Komolyan veszik a fenyegetést a franciák.

2024. április 10. 20:51
francia rendőrök Párizs utcáin

Nyitóképünkön rendőrök Párizs utcáin: FRANCK FIFE / AFP

***

Elsősorban a közvélemény megnyugtatására, de jókora létszámban masíroznak Párizs környékén a rendőrök – írta meg a BBC. S nem csak a szerdai focimeccs miatt.

A brüsszeli lap szerint a franciák főként az Iszlám Állam támadásaitól tartanak, miközben a város a júliusi olimpiai játékok megrendezésére készül, és zajlik a Bajnokok Ligája negyeddöntője is. S hát a moszkvai terrortámadás sem volt túl messze időben. Éppen ezért

húszezer katona vesz részt a párizsi olimpiai játékok biztosításában, mintegy 40 ezer rendőr és csendőr mellett.

A francia belügyminiszter szavakkal is igyekezett lenyugtatni a kedélyeket, mondván, már idén két támadást sikerült meghiúsítani, az Iszlám Állam okozta fenyegetés kapcsán pedig van már tapasztalatuk.

A BBC-nek beszélő futballszurkolók is úgy vélekedtek, nem szabad félni, hiszen akkor a terroristák győznek.

Ezt is ajánljuk a témában

Európa-szerte ugyanakkor nő az aggodalom.

Németország a nyári foci-eb előtt fokozza a biztonságot, és visszavezetik a szárazföldi határellenőrzést is; a rendőrség Németországban, Belgiumban és Ausztriában is meghiúsított összeesküvésekről számolt be.

A francia Le Figaro szerint már így is elérték a terroristák a céljaikat azzal, hogy mindenki rájuk figyel, más szerint ezt el kellene kerülni.

A BBC emlékeztet: Franciaország számos pusztító iszlamista merényleten van túl az elmúlt években, elég csak a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni 2015-ös terrortámadást vagy a Bataclan-támadást említeni, nem kifelejtve a tanárgyilkosságokat.

A hadsereget eközben a szokatlan – késes – támadások elhárítására is kiképzik.

S persze innen sem hiányozhat a háttérben megbúvó orosz szál: Emmanuel Macron francia elnök is az oroszok jelentette veszélyre hívta fel a figyelmet, elsősorban a dezinformáció terén, amelynek célja, hogy gyengítse az Ukrajna mellett kiálló Franciaország reputációját.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­­ö­­­s­ ­­­l­­á­n­­y­o­­k­­­ ­­v­á­­­r­­­n­a­k­­ ­­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
atti64
2024. április 11. 13:37
MAKRONY EGY IDIOTA VAGY BAZD MEG!!!!!!!!!!!FRANCIAORSZÁG MÁR NEM LÉTEZIK!!!!!!!!!!!CSAK CIGÁNYORSZÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
auditorium
2024. április 11. 08:58
Most bizony áldjuk a magyar ellenzéket, h. nem akart Bp-en olimpiát és átengedte ennek rendezését a franciáknak. A mai vészes helyzetben vigyázzanak ők a közbiztonságra és rendre. Madridban, Párizsban és Londonban igen nagy készültségben áll a karhatalom a meccsek miatt. Mi pénzbe kerül ez és milyen "nyugalommal" lehet igy egy sporteseményre menni ?
Kormánypárti2
2024. április 11. 08:42
"Emmanuel Macron francia elnök is az oroszok jelentette veszélyre hívta fel a figyelmet," Viszket a picsája, keresi az ürügyet hogy hogy szálljon be a háborúba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!