Hatalmas lépés történt az évszázad magyar felvásárlási ügyében

2024. április 05. 10:04

A spanyol kormány vádjai ellenére a Ganz-MaVag jóváhagyást kért a 619 millió eurós üzlethez a nagysebességű vonatok tervezésében, gyártásában és karbantartásában piacvezető Talgo felvásárlásának érdekében.

2024. április 05. 10:04
null

Nyitókép: AFP/Punit Paranjpe

A Ganz-MaVag Europe Zrt. hivatalosan is jóváhagyást kér a spanyol kormánytól a Talgo SA-ra tett 619,3 millió eurós felvásárlási ajánlatához – írja a Bloomberg.

A spanyol kormány a felvásárlással kapcsolatban fenntartásainak adott hangot, méghozzá politikai okból, orosz befolyásra hivatkozva.

A cikk felsorolta a magyar kormánnyal szembeni legnépszerűbb brüsszeli kritikákat is, ám azt nem tudni, a spanyolok most mit lépnek. Sajtóhírek szerint a Trilantic, a Talgo legnagyobb részvényese alternatív vevőt keres, mert attól tart, hogy a kormány megakadályozza a Ganz-MaVag általi felvásárlást.

A Talgo piacvezető a nagysebességű vonatok tervezésében, gyártásában és karbantartásában. A cég részvényeit tőzsdén jegyzik, jelenlegi piaci kapitalizációja 510 millió euró. A vállalat tavaly rekordévet zárt, több mint 650 millió eurós árbevétellel és 12 millió eurós nettó eredménnyel.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­­g­­ö­s­­­ ­­l­­­á­­­n­­y­­o­­k­­­ ­­v­­­á­­r­n­a­­­k­ ­r­­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
polárüveg
2024. április 05. 15:41
Ezt hívják szabad piacnak? Lefordítom: egyeseknek mindent szabad, másoknak meg semmit. Nekem szabad, mert jó nekem; neked nem szabad, mert még a végén jó lesz neked (na még csak azt kéne!).
Mindenhova
2024. április 05. 12:32
gilou-au-clavier ---> Thészeusz 2024. április 05. 11:35 "A 300+ km/h pedig aztán végképp olyan messze van Magyarországon, mint ide Kuba, gyakorlatilag irreleváns ezen gondolkodni a magyar viszonyok között." Nem is kell ilyenbe gondolkodni, nem is kellene pontosabban. Ha a nyugat valóban fel akarná zárkóztatni a középkeletet, a Talgó már idejött volna, és csinálná. DE NEM AKARJÁK A FELZÁRKÓZÁST! Gyarmatokat meg akarják tartani! Szürkeállomány, és a képzett munkaerő folyamatos elszívása, a maradéknak némi morzsa oszt jóvan az úgy. Ez a taktika már 33 éve.
Mindenhova
2024. április 05. 12:26
"RasPutin 2024. április 05. 11:15 Ami írtál kisbuzi. Építsenek gyárat Szolnokon. A Lidl Aldi leszarta a Spart. Megcsinálták nulláról. A fidesz oligarchák miért nem képesek? Mert tehetségtelenek! Mindig a másé kell nekik." Te tényleg ennyire tehetségtelen vagy az üzleti világhoz? Miért is kellene egy 200. cég aminek az előző 199 konkurenciája? Nem látod a fától az erdőt. A Piac mára telítetté vált. Nem az a kérdés tehát, h. van-e, hanem, h. ki birtokolja. Amíg a labancok, addig elviszik a pénzt. ...és többek között ezért maradsz te egy vergődő kis pöcs életed végéig. Szívesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!