Így lett a francia Riviéra Le Pen szavazóbázisa

2024. április 05. 16:01

A francia gazdagok és nyugdíjasok is tőle várják a megoldásokat.

2024. április 05. 16:01
Marine Le Pen

Nyitóképen: Marine Le Pen (ALAIN JOCARD / AFP)

 

A dél-francia tengerpart egyre inkább a Le Pen-féle mozgalom szavazóbázisává válik. A Politico szerint az ott élő idősebb és gazdag franciák körében hódít a jobboldal.

A portál arról ír: a Le Pen-féle gondolatiság egyre inkább „normalizálódik”,

 egyre inkább elfogadottá és fősodorbelivé válik Franciaországban. Marine Le Pen évek óta igyekszik bővíteni táborát a középosztály és a felsőbb társadalmi rétegek körében, amitől végső áttörését várja a következő elnökválasztáson.

A Politico riportja szerint Dél-Franciaországban érezhető és hallható a faji feszültség, a bevándorlók tömegei miatti társadalmi elégedetlenség. A lapnak egy idős francia sakkozó az utcán arról beszél, 

neki már Marine Le Pen is „túl centrista”, 

és nála is „hazafiasabb” politikusokkal szimpatizál, például Florian Philippot-val. Egy riviériai étterem tulajdonosa is nyíltan elmondja a Politicónak, hogy ő Marine Le Penre szavaz.

Le Pen már a legutóbbi elnökválasztáson is 40 százalékot szerzett, és pártja, a Nemzeti Tömörülés helyi szinten is egyre többfelé van hatalomban. Ez további támogatottságot szerez a pártnak, miközben Macron elnökkel szemben tovább fokozódik a társadalmi elégedetlenség. 
 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:54
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­g­ö­­s­­­ ­­l­­á­­n­­y­­o­­­k­­­ ­v­­­á­­­r­­­n­a­­k­ ­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
kiss.istvan770
2024. április 05. 17:14
Ez a rakás sz... "új szoftver" másik fülön ismét elfelejtette a belépettséget jelző pipát. Kénytelen voltam a címlap alatti fülön újra nyitni a cikket. Ha a számítógépet használók nem dörgölik rendszeresen a szerkesztők orra alá, hogy az "új szoftvert" számtech analfabéták írták, akkor nem lesz változás! Te is írj le egy másik hibát! Bőven van miből válogatni.
2024. április 05. 16:44 Szerkesztve
nagyon helyes... nyissák ki a pénztárcát is, és adakozzanak a kampányhoz!!! franciák! ébresztő!!! allez les bleus!!! vive la France!
files32
2024. április 05. 16:25
Visszaadta már a pénzt, amit a szuverén gecigánytól kapott a választásokra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!