Így zajlott Sulyok Tamás és Zelenszkij találkozója!

2024. április 13. 10:46

„Diplomáciai nagyüzem” – így jellemezte vilniusi útját a magyar államfő.

2024. április 13. 10:46
null

Nyitókép: képernyőfotó / Sulyok Tamás közösségi oldala

Vilniusban, a Három Tenger Kezdeményezés Csúcson Sulyok Tamás köztársasági elnök többek között Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozott.

Diplomáciai nagyüzem” – így jellemezte az utazást közösségi oldalán posztolt videója kiajánlójában a magyar államfő.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk: Sulyok Tamás köztársasági elnök a Vilniusba utazott, és az ott megrendezésre kerülő csúcstalálkozón kifejezte Magyarországnak azt a korábbi szándékát és célját, hogy a közép-európai országok közötti politikai, gazdasági, infrastrukturális kapcsolatokat megerősítve, a közös együttműködés révén magasabb szintre emeljék a régió versenyképességét és gazdasági érdekérvényesítő erejét Európában és a világban.

A köztársasági elnök szerint Magyarország számára kiemelten fontos a kölcsönös tiszteleten alapuló gazdasági és diplomáciai kapcsolatok továbbfejlesztése és a közép-, és kelet-európai országok összeköttetése. A csúcstalálkozón résztvevő államok képviselői közös nyilatkozatot is elfogadtak,

és a magyar államfő több kétoldalú találkozón is részt vett a vilniusi csúcson.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar államfő úgy véli: meg kell állítani a háborút, így Magyarország továbbra is a mielőbbi tűzszünetben és a fenntartható, igazságos béke létrejöttében érdekelt. Sulyok Tamás hozzátette: a legfontosabb cél az európai kontinens biztonságának garantálása.

A köztársasági elnök ezért felhívta Zelenszkij figyelmét a Kárpátalján élő magyar kisebbség szerzett jogainak a mielőbbi visszaállításának fontosságára, és garantálására. 

Jogászemberként úgy véli, hogy egyszerűen vissza kell térni a korábbi állapotokhoz, és vissza kell adni a magyar kisebbséget megillető, szerzett jogokat. 

A találkozón mindketten kifejezték elkötelezettségüket a párbeszéd és a tárgyalások folytatása mellett” 

írta a Sándor-palota a közleményében.

A Balti-tenger, a Fekete- és az Adriai-tenger között fekvő 13 ország (Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Ausztria, Horvátország, Románia, Görögország és Bulgária) részvételével minden évben megrendezik az úgynevezett Három Tenger Kezdeményezés (HTK) csúcstalálkozóját és üzleti fórumát.

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:46
🍓 ️ ­­A­­ ­d­ö­­­g­­­ö­­s­ ­­l­­­á­­n­­­y­­­o­­k­­ ­­­v­á­r­­­n­a­­­k­­­ ­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
csapláros
2024. április 25. 22:15
..."Magyarország továbbra is a mielőbbi tűzszünetben és a fenntartható, igazságos béke létrejöttében érdekelt."... Zselé erre a farkát csóválta, nyilván örömében, hogy Mo. továbbra is baszik neki bármit is adni, sőt, Sulyok a véleményével még másokat is elbizonytalanít...
szemlelo-2
2024. április 13. 18:38
Mi az, hogy a "Kárpátaljai magyarság szerzett jogai"? Még a Szovjetunióban is lényegesen több jogaik voltak!
goldie-2
2024. április 13. 17:03
Felesleges szócséplés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!