Kell nekünk a sorkötelezettség?

2024. április 08. 12:20

Mindenki katonává tehető olyan értelemben, hogy lemészárolható a fronton.

2024. április 08. 12:20
null
Hegyi Gyula
Hegyi Gyula
Index

Nyitókép: Pixabay. Illusztráció.

„Harmadik éve tart az ukrajnai háború, és egyelőre semmi remény sincs a diplomáciai megoldásra. Az Európai Unió vezetői elzárkóznak a tárgyalásos béke puszta lehetősége elől is, és egyre nyíltabban a háború eszkalációját támogatják. Az Oroszország elleni szankciók után a nyugati fegyverek dömpingje következett, és ma már egyre többen az uniós tagállamok katonáit is bevetnék a háborúba. Európa békéje hetvenkilenc esztendőn át a nukleáris elrettentés és a diplomáciai együttműködés kettősségére épült. Akik ezt a modellt megteremtették, azok maguk is megharcolták és megszenvedték a második világháborút, és utódaikra is átörökítették a békés megoldás morális parancsát. Ez a humanista gátlás roncsolódik szét a hidegháborús hangulatkeltésben.

Egyre több szó esik a fegyverkezésről, a lőszergyártásról, és mind több európai államban kerül szóba a sorkötelezettség újbóli bevezetése.

Lettországban már kötelezővé tették, Horvátországban a parlament előtt van az előterjesztés, és másutt, így Németországban is komolyan tárgyalnak róla. Krisjanis Karins, az Egyesült Államokban született és felnőtt lett külügyminiszter egy nyilatkozatában a többi NATO-tagállam vezetőinek »szíves figyelmébe« ajánlja a kötelező katonai szolgálat bevezetésének tapasztalatait. Csak remélhetjük, hogy ezt nem a régi, hanem az új hazája nevében teszi.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:48
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­g­­­ö­­­s­ ­­l­­á­n­­y­­o­­k­­ ­­v­á­­r­n­­­a­­­k­­­ ­­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
Zolotarjov
2024. április 08. 19:30
Az erős társadalmak alapja a sereg és a sport..
Karbantartó9
2024. április 08. 19:06
Ha jót akarunk magunknak, akkor legyen! Besorozzuk a balliberális nemzetárulókat, elküljük ukrajnába.
miserablo
2024. április 08. 17:25
Az eszébe sem jut hogy a muszlimok ha igy szaporodnak 10 év és túlsúlyba kerülnek és polgárháború lesz .Ellenük kellene érteni mindenkinek a fegyverforgatáshoz. Hat hónap ráférne férfira nőkre egyaránt .Főleg hogy katonákat eresztenek már most ránk. Ezekben a teveszaros országokban alap tartozék a Kalasnyikov .Már gyerek korában azt kap ajándékba amikor 9 éves.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!