Megvonta a támogatását a New England Patriots tulajdonosa a Columbiától a palesztinbarát tüntetések miatt

2024. április 23. 12:34

„Már nem bízom abban, hogy a Columbia meg tudja védeni a diákjait és a személyzetet” – fogalmazott Robert Kraft.

2024. április 23. 12:34

Nyitókép: SELCUK ACAR / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

A New England Patriots tulajdonosa, Robert Kraft jelezte, hogy nem adományoz többet a Columbia Egyetemnek, mivel már hatodik napja palesztinbarát tüntetések zajlana az egyetemen.

Kraft az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Alapítványán és a #StandUpToJewishHate kampányán keresztül adott ki közleményt – közölte a CBS News.

Ezt is ajánljuk a témában

Úgy fogalmazott, 

mélységesen elszomorít az a virulens gyűlölet, amely tovább növekszik az egyetemen és az egész országban" .

Majd azzal folytatta, „már nem bízom abban, hogy a Columbia meg tudja védeni a diákjait és a személyzetet, és nem szívesen támogatom az egyetemet, amíg nem történik korrekciós intézkedés”.

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a Columbia University Apartheid Divest (CUAD) nevű csoport szerda délután foglalta el az egyetem egy részét, melyet „felszabadított zónává” nyilvánítottak, majd a jelentések szerint fáklyákat gyújtottak, valamint Hamász-párti és Amerika-ellenes jelszavakat skandáltak.bA diákok azt követelték az egyetem vezetésétől, hogy szakítsa meg a kapcsolatot az olyan a cégekkel, amelyek kötődnek Izraelhez.

Ezt is ajánljuk a témában

Amikor a New York-i rendőrség megérkezett, hogy feloszlassa az engedély nélküli gyülekezést, a jelentések szerint több száz diák gyűlt köréjük, hogy megakadályozza a rend helyreállítását.

A felvételek alapján ezután a rendőrség a buszaira terelt több tucat tüntetőt, aki egy palesztinpárti diákszervezet hívására vertek sátrat a füves területen. A legújabb értesülések szerint az őrizetbe vett személyeket már kiengedték.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:40
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­­l­­­á­­­n­­y­­­o­­k­ ­­­v­­­á­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Karbantartó9
2024. április 23. 19:01
Ezekez az elkorcsosult egyetemeket ki kell takarítani! Yale, Harvard, Columbia. Tele agymosott idiótákkal, zöld raszta-hajú “professzorokkal”, akik attól walakik, mert egyedül finganak festéket a falra. A semmi, a nihil, a gyűlölet professzorai. Kiszórni mindet a francba!
Reszelő Aladár
2024. április 23. 16:26
Mr Kraft zsidó származású és nagyon gazdag. Pont azt teszi, amit ott szokás éli a nagyon gazdagok életét, örül a Trump által adott adókedvezményeknek és filantrópia keretében támoadtja az alma matert évente annyi pénzzel, amennyi itthon egy közepes egyetemnek évekre elegendő. De mi van akkor, ha az egyetem látványosan elborul woke irányba és szembe megy a donorokkal? Amikor a vélemény-nyilvánítás szabadsága köröket ver a diszkrimináció és gylöletbeszéd tilalmára? Akkor jön a tag, aki eddig a lóvét adta és annak adja aki nem gyökér.
Thészeusz
2024. április 23. 14:38 Szerkesztve
"Welcome to the People's University" - "Üdvözöljük a Népi Egyetemen" - molinóval tüntető elkényezetett neomarxista - neokomcsi milliomoscsemete csőcselék (a Columbia egy elitegyetem, kb. 90k $ egy tanév.....) cirkuszolnak, mi a f.szt vártak? Éljen a kulturális forradalom és a maoizmus szójalettével és tumblerpalackkal? Csak a hülyék gondolják azt, hogy ez Izraelről vagy a palesztinokról szól, a kutyát nem érdekli mi van a palesztinokkal, viszont jön a nyár, közeledik az az októberi elnökválasztás, kell az új BLM, kellenek antifa szélbalos utcai zavargások, most éppen ez az ürügy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!