Az ukrán haditengerészet megsemmisítette Oroszország utolsó cirkálórakétákkal felfegyverzett hadihajóját

2024. május 21. 21:53

A Ciklon a Krím-félszigeten állomásozott.

2024. május 21. 21:53

Nyitókép: X/Képernyőfotó

Ukrajna azt állítja, hogy megsemmisítette az utolsó cirkálórakétákkal felfegyverzett orosz hadihajót, amely a megszállt Krím-félszigeten állomásozott – írja a SkyNews. Az ukrán hadsereg arról számolt be, hogy vasárnap nagy hatótávolságú támadást hajtottak végre, amely megsemmisítette az orosz haditengerészet hajóját, és azt mondta, hogy több időre van szüksége ahhoz, hogy megerősítse, mi más sérült még meg a támadásban.

Frissített információk szerint az ukrán védelmi erők május 19-én éjjel Szevasztopolnál eltalálták a 22800-as Ciklon rakétahajót” – közölte ma a vezérkar. Az ukrán haditengerészet később az X-en azt közölte, hogy 

a hajó „megsemmisült”.

Dmytro Pletencsuk ukrán haditengerészeti szóvivő szerint a Ciklon volt Oroszország „utolsó cirkálórakéta-hordozója”, amely a félszigeten állomásozott. A Ciklon soha nem lőtt ki cirkálórakétát, amíg aktív szolgálatban volt, mondta Pletencsuk televíziós kommentárjában.

Az orosz védelmi minisztérium egyelőre nem nyilatkozott.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2024. május 22. 18:48
Hihetetlen ukrán sikerek! Senkinek sincs joga kétségbe vonni Ukrajna sikereit, még akkor sem, ha már ezerszámra vannak jelen Ukrajnában a NATO önkéntes szabadságolt katonái..!
pandalala
2024. május 22. 17:13 Szerkesztve
Hmm, van néhány ilyen hajó .... A Fekete-tengeren is .... Mindenesetre, ezt a Ciklont már "elsüllyedt"-nek jelzi a WikiPeti :: mondjuk, ezt sem túl hivatalos forrás szerint ... de az 2 ATACMS rakétát emleget .. https://en.wikipedia.org/wiki/Karakurt-class_corvette
pandalala
2024. május 22. 16:58
https://www.youtube.com/watch?v=FdxGk2u2vMQ " Update on the Karakurt-Class Ship Tsiklon -- Likely Sunk! (Rescue ships seen in area) " 2024. máj. 22. Sz'al, nem tudják biztosan, de valószínűsítik .... Mindenesetre, van ott egy épület is, ami eléggé 'romboltnak' látszik .... Mondjuk, az a "biztos" infó hiányzik hogy 1 vagy 2 ATACMS volt-e. Mert ha csak egy, akkor csak egy "mellé" volt ....
templar62
2024. május 22. 14:19
A törököknek is tetszik a usa Fekete tengeri nyomulása ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!