Így fékezné meg Ausztria a tömeges bevándorlást

2024. május 05. 15:26

„Szigorú ellenőrzésekkel korlátozzuk a családegyesítést” – jelentette ki Nehammer.

2024. május 05. 15:26
Chancellor Kurz Announces New Measures Over Coronavirus

Nyitókép: Thomas Kronsteiner/Getty Images

A konzervatív kancellár vasárnap jelentette be a családi kötelékek bizonyítására használt genetikai tesztek fokozott használatát. „Szigorú ellenőrzésekkel korlátozzuk a családegyesítést” – jelentette ki Nehammer. A felfedezett csalások számát azonban nem említette.

A családegyesítés folyamatának keretében az okmányszakértők és biztonsági szakemberek által elvégzett ellenőrzési folyamatot is szigorítják

– közölte a kancellár az APA osztrák hírügynökséggel. Korábban a koronavírus-járvány gördített akadályokat a menekültstátusszal rendelkező bevándorlók közeli hozzátartozói elé, most azonban az állítólagos családtagok számának hatalmas mértékű növekedését jelezték Bécsben az illetékes hatóságok. 

A Belügyminisztérium mintegy 6900 menedékkérelmet regisztrált az első negyedév során, ezek 45 százalékát olyan személyek adták be, akik a családegyesítési program részeként kaptak beutazási engedélyt Ausztriába. Az előző évben ez az arány mindössze 16 százalék volt.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­I­g­­a­­­z­­­i n­­­i­­m­f­­o­­m­á­­n­­­i­á­­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Dixtroy
2024. május 06. 10:32
Nem kell senkit beengedni, és akkor nincsen család amit "egyesíteni" kéne.
evpus
2024. május 06. 08:32
kevés. nem kell beengedni őket.
survivor
2024. május 06. 06:17
Ausztriának annyi...🇦🇹
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!