„Kétséges, hogy Ukrajna vissza fogja szerezni az 1991-es határait” – elkeserítő üzenetet kaptak szövetségesüktől az ukránok

2024. május 11. 19:10

A vezető szerint ezt a tényt már maga Ukrajna is felismerte.

2024. május 11. 19:10
null

Nyitókép: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Interjút adott a Die Pressének a cseh elnök, Petr Pavel, amelyben többek között azt mondta:

Kétséges, hogy Ukrajna képes lesz visszaszerezni a nemzetközileg elismert határokon belüli területeit a közeljövőben. Az ukránok is tisztában vannak azzal, hogy belátható időn belül ezt nem tudják véghez vinni”.

Pavel azt is mondta: lehet, hogy a háború lezáráa után Ukrajnának a NATO-tagságát is fel kéne adnia, cserébe viszont nyugati csapatok állomásozhatnának ukrán területeken. Ehhez persze szerinte „nagyon ügyes diplomáciára és politikai nyomásra” lenne szükség.

(via Unian)

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selice
2024. május 12. 13:57
Ez a pasas is csak egy beszűkült agyú háboruzni más f...-val szerető önelégült idióta.
kovsa
2024. május 12. 11:37
"FreeEurope 2024. május 11. 22:48 Nem olyan nagy baj az, ha több pólusú a világrendszer. Sőt!" Tisztelt FreeEurope, sajnos, vitatkoznom kell önnel. A "kétpólusú világrend" a szembenállást fagyasztaná be. Elfogadnánk, hogy nem kereskedünk a másik pólussal és a katonai szembenállást orwelli szintre emelnénk. Én szívesebben élnék egy pólusoktól mentes világban. Mondjuk egy olyanban, ahol minden nemzet hadserege a saját territóriumára lenne korlátozva. Magyarul, minden nemzet felszámolná külföldi támaszpontjait, légiereje csak a saját légteret használhatná, tengerészete, beleértve a tengeralattjárókat is, csak a saját felségvizeiken közlekedhetne. A világtenger csak polgári célra lenne használható. (Kalózok ellen csak ENSZ felhatalmazással, nemzetközi erők, egyenlő nagyságú csapatai vonulhatnának fel.) Ha valahol, itt meg kellene valósítani a nemzetek egyenlőségét.
oldcitizen-2
2024. május 12. 10:35
Ideje lenne az ukrán népnek felébredni, fellázadni és elsöpörni végre a nemzetvesztő vezetését.
figyelő4322
2024. május 12. 01:52
Nahát, hogymikvannak... A Pável elnök elftárs megmondta a tutit, amit már eddig is minden józan eszű ember tudott... Kivéve talán őt és a szerencsétlen, becsapott, kihasznált hohol közembereket és katonákat, akik azt hitték, hogy a harc őértük folyik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!