Ledöbbentő látvány Szerbiában (VIDEÓ)

2024. május 08. 18:02

Nem akárhogyan fogadták a kínai elnököt.

2024. május 08. 18:02

Nyitókép: Képernyőfotó

Hszi Csin-ping kínai elnök kedden késő este 400 fős küldöttségével együtt kétnapos szerbiai látogatásra érkezett a NATO-bombázás 25. évfordulójára, amely anno érintette a Kína belgrádi nagykövetségét is.

A látogatás során a Belgrád és Peking közötti kapcsolatok további erősítése volt a fókuszban.

Az ázsiai vezetőt a repülőtéren Alekszandar Vucic és népes delegáció fogadta. A kínai elnök gépét a szerb légtéren keresztül MiG–29-es vadászgépek kísérték, a belgrádi repülőtéren pedig a tiszteletére felsorakozott a szerb hadsereg gárdája. A Belgrád-torony pedig a kínai és a szerb zászló színeiben pompázott.

Az erről készült felvételt alább tekintheti meg:

„A két nép közötti barátság a közös emlékek által mélyül”

Emlékezetes, Aleksandar Vucic még februárban jelentette be a kínai elnök tervezett látogatását egy fogadáson, amelyet az államfő Kína szerbiai nagykövetének adott a holdújév alkalmából. 

A Politika című belgrádi napilap szerint a kínai elnök úgy fogalmazott, hogy „a két nép közötti barátság a közös emlékek által mélyül, ami előmozdítja az együttműködést”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balazs213
2024. május 09. 10:58
A másik gyarmati ország is kitesz magáért
alexandrosz-2
2024. május 09. 06:39
Kínából nézve ezek a népek, országok porszemek. Azok közül is aprócskák.
blanconegro
2024. május 08. 20:00
Megdöbbentő lesz az. Ledöbbentő... Bmeg...
lendvaiildiko
2024. május 08. 18:44
Számomra értelmezhetetlen ez a cikk. Szerbiát évek óta hülyíti az unió, de nem veszi fel. 25 esztendővel ezelőtt nem csak a kínai nagykövetséget bombázták, hanem Újvidéket, de jutott a bombákból a Palicsi tóba, az ottani magyarok sem nyilatkoztak pozitívan a bombázásról. (Azóta nem is fürdenek a tóban, Az ország egy részét leválasztották Szerbiáról. A balkáni hagyományok szerint a koszovóiak üldözik a kisebbségi szerbeket Koszovóban. Montenegrót felvette a NATO, csakhogy elzárja a meleg tengeri kijáratot Szerbia (Oroszország) elől. Nem viruló a boszniai szerbek helyzete sem. Ezek után miért ne tartáná nagyra Szerbia és vezetése, ha a világ legerősebb gazdasági hatalmának vezetője pont a bombázás évfordulóján megy Belgrádba. Kína, vélhetően érdeklődik a szerbiai és Bosznia Li mezők iránt, Szerbia pedig támaszt keres az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjai között. Én természetesnek látom az extra fogadtatást? Miért ne kövessen el mindent Szerbia helyzetének javításáért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!