Macronnak van egy titkos terve, ami Magyarországnak a világot jelentené

2024. május 15. 10:19

A francia elnök nem szeretné Ursula von der Leyent az Európai Bizottság következő elnökeként látni, ez pedig rímel a magyar kormány álláspontjára, mely szerint az elmúlt öt év az Európai Unió legkudarcosabb öt éve volt, így azokat a vezetőket, akik ez idő alatt irányították az EU-t, el kell küldeni.

2024. május 15. 10:19

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Emmanuel Macron a színfalak mögött azért küzd, hogy Ursula von der Leyen helyett Mario Draghi korábbi olasz miniszterelnök legyen az Európai Bizottság következő vezetője – írja a spanyol El Debate más sajtótermékek híreire hivatkozva.

Francia és olasz lapok azt állítják, Macront ebben feltétel nélkül támogatja majd Giorgia Meloni olasz kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

A nyugati portálok szerint egyre több befolyásos politikus egyeztet annak érdekében, hogy a posztjához ragaszkodó Von der Leyen helyett más legyen az Európai Bizottság elnöke, ő ugyanis az elmúlt években botrányt botrányra halmozott. A magyar kormány álláspontja is világos: az elmúlt öt év az Európai Unió legkudarcosabb öt éve volt, így azokat a vezetőket, akik ez idő alatt irányították az EU-t, el kell küldeni.

Korábban az olasz újságírók rákérdeztek Orbán Viktornál arra, mit gondol Draghi esetleges megválasztásáról. A kormányfő azt felelte, nem tudja, ez reális opció-e, de tiszteli őt és jó embernek tartja.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intel
2024. május 15. 19:55
Az új EUB elnököt a háttérhatalom választja. Mások csak tisztelegnek hozzá. Ezen az alapon Ursula marad, Orbán és vele hazánk bukik. Nem túl jók a kilátások. Talán célszerűbb lett volna kevésbé konfrontatív álláspontot elfoglalni.
robogo72
2024. május 15. 19:32
Hát, az úgy volt, hogy Matteo Salvini barátunk éppen belügyminiszter volt az aktuális Conte kormányban. A durvuló migrációt elutasította, nem engedte (helyesen) kikötni a migráncsok hajóit. Emellett egy elfuserált bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatta a saját kormányát, abban bízva, hogy az új kormányban nagyobb szerepet kaphat. De pofára esett, az új kormányba nem hívták és megalakult Mario Draghi kormánya, akinek a legesleglső intézkedése az volt, hogy újra szélesre tárta a kapukat a migráncsok előtt. Most azért imádkozunk hogy EB elnök legyen ??? Egyik kutya, másik eb.
auditorium
2024. május 15. 18:25
Draghit támogatnák a bankos körök, kérdés elfogadja-e ? Ursula kedvenceivel balra vinné továbbra is a néppártot, mely elvaditotta a ker.demokratákat, a Fideszt, kizárja az ol. Legát, a fr. Marine-t és már dolgoznak rajta, h. az AfD megszűnjön, mert a Grundgesetzük paragrafusát sértik a "néphecceléssel". Punktum. A hezitálással hatalomra segitették a zöldeket, ők pedig gyenitették Európa gazdaságát sok abszurd előirással . A ném.ek belenyugodtak a Nordstream 2 gázvezeték felrobbantásába, nem nyomoznak emiatt, de életünket és vagyonunkat feláldozzuk Ukrajna győzelmére,. Közben milliók emigráltak nyugatra, délre, városok, gyárak, középületek romokban, termőföldek aláaknázva. A nyugati vezetés nem ismeri Puty. igazi lényét, esetleg gyanakszik, ha valaki visszaadja lelkét Teremtőjének. Ursula igen, ő tudja ,de ő visszavonult, nem jön már Ischia termálszállójába, Dél-Tirolba se látogatott mostanában -vagy nem irnak róla ? Macron jó európai, de fr vezetéssel.
Fruzsika
2024. május 15. 18:06
Mivel Macron Soros György embere, ezért akit ő ajánl azt nem szabad megválasztani, mert olyan, mintha Soros ajánlaná
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!