Mindenki kiakadt, miután a férfi golfozó nőként akar játszani, bukta is a dolgot

2024. május 15. 13:23

Hatalmas felháborodást váltott ki, hogy a férfi golfozó transznak mondva magát nőként akart indulni a versenye

2024. május 15. 13:23
Hailey Davidson transznemű golfozó

Fotó: SkyNews képernyőfotó

Nem jött be egy transznemű golfozó, Hailey Davidson kísérlete arra, hogy az első transzjátékosként kvalifikálja magát a US Women’s Openen – írja a Breitbart. Az ötlet sportolók és a szurkolók felháborodását egyaránt kiváltotta. A Fox News szerint Davidson a harmadik helyen végzett a selejtezőkörben, és hétfőn őt nevezték ki az első póttagnak. A profi golfjátékosok közül sokan tiltakoztak a kísérlet miatt.

Számos LPGA-profi nem volt elégedett azzal, hogy férfi születésű játékossal bővült a női profi golf. Dana Fall például azt írta az X-en: „Már nem tudom, mi az a US WOMENS Open, mert már nem értem, mi az a nő (sic).” Carilyn Johnson rámutatott, hogy ha a férfiak nőnek adhatják el magukat, akkor nincs többé női sport, a baloldal pedig  „aktívan dolgozik a nők eltörlésén”.

Az Egyesült Államok Golfszövetségének (United States Golf Association – USGA) genderpolitikája előírja, hogy a transz játékosnak egy évvel a verseny előtt már nemet kell váltania, túl kell lennie gy műtéten, és hormonterápián kell átesnie, a tesztoszteronszintjének pedig az elrendeltnek kell lennie.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. május 15. 17:16
Sok agyament! Mivé lett a világ? Ennyi hülyét hogy termeltek ki?
Jack Reynor
2024. május 15. 16:48
Elmegyógyintézet zártosztályába kell zárni az ilyen söpredéket, oszt jónapot.
h040183
2024. május 15. 13:49
Nézegessen inkább rendes golfozónőket https://www.origo.hu/sport/sport-laza/2024/05/a-gigamellu-golfszepseg-a-rajongoi-szeme-lattara-kezdett-oltozkodni
2024. május 15. 13:45 Szerkesztve
Megis miert csodalkoznak hogy a noket el akarjak torolni, hisz a balosok fogadjak be a muszikat, akik pokrocban csomagolva tartjak a noket....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!