NATO-főparancsnok: Oroszország nem rendelkezik az áttöréshez szükséges erőkkel

2024. május 16. 21:32

Cavoli azt is mondta, hogy hamarosan „komoly javulás” várható Ukrajna lőszerhelyzetében.

2024. május 16. 21:32

Nyitókép: NATO / POOL / ANADOLU / Anadolu via AFP

Oroszország nem rendelkezik a harkivi stratégiai áttöréshez szükséges elegendő erővel – közölte a NATO legfőbb katonai parancsnoka, írta meg a SkyNews. Christopher Cavoli főparancsnok egy brüsszeli tanácskozás után elmondta, hogy bízik abban, hogy az ukrán csapatok képesek lesznek tartani a vonalaikat az északkeleti térségben, ahol Oroszország közel egy hete meglepetésszerű új offenzívát indított.

Az oroszok nem rendelkeznek a stratégiai áttöréshez szükséges létszámmal”

– mondta egy sajtótájékoztatón. „Sőt, ami ennél is fontosabb, nincs meg a hozzá szükséges képességük és készségük, hogy ezt megtegyék, hogy olyan léptékben működjenek, ami szükséges ahhoz, hogy bármilyen áttörést stratégiai előnyökre használjanak fel” – tette hozzá.

Cavoli azt is mondta, hogy hamarosan „komoly javulás” várható Ukrajna lőszerhelyzetében. Kijevnek lőszer- és fegyverhiánya van, miután a szövetségesei, különösen az Egyesült Államok késedelmesen szállítja a lőszereket – fogalmazott.

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­k­­­e­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­x­­i­­ ­­p­­u­­n­­c­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Valodi
2024. május 18. 00:15
GubZol 05:12 "Aztán akkor ő vert ilyen hülyére?" - höhöhö ... neeeem! Nekem szerencsém volt, nem úgy, mint másoknak: "(Apám)... hihetetlenül megvert, emlékszem, de nagyon ...belém is rúgott néhányszor ... az erősebb győzött!" …Ahonnan én jöttem, annak a miliőnek nincsen semmi fajta speciális kulturális tradíciója. Egy ilyen alkalmazotti réteg… A parasztsághoz sincsen igazából semmi köze apáméknak… A paraszti kultúráról már régen nem volt szó a faluban. A munkáskultúra semmi nem volt. A polgári kultúra elő sem jön. Én egy ilyen kultúrálatlanságból jöttem… (Orbán Viktor 1989) http://film.indavideo.hu/video/f_mi_leszel_ha_nagy_leszel?s=0
Puby14
2024. május 17. 10:18
"Oroszország nem rendelkezik a harkivi stratégiai áttöréshez szükséges elegendő erővel" - hát persze, szerencsére az egész Európát lefedő nagy támadásra van elég ereje. Vagy nem?
pipa89
2024. május 17. 08:14
Szóljon már ezeknek a barmoknak valaki, hogy rosszul olvassák az oroszokat. Ha Ukrajnát akarnák, már fel is szánthatták volna és sóval hinthették volna be Kijevet! Ők csak takarítani akarnak annak érdekében, hogy a NATO-t távol tartsák Oroszországtól. Nem kell Európát orosz támadással etetni! Ha nem ígértek volna az ukiknak NATO-tagságot, nincs háború. A bibi ott van, hogy az USA HÁBORÚT AKAR VÍVATNI EURÓPÁVAL OROSZORSZÁG ELLEN. EZ A BÜDÖS NAGY VALÓSÁG.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!