Trumpnak jó viszonya lesz Orbánnal – Andy Harris a Mandinernek

2024. május 13. 05:25

A miskolci származású amerikai kongresszusi képviselőt, Andy Harrist, aki Trump nagy támogatója, a CPAC-en kérdeztük.

2024. május 13. 05:25
Andy Harris republikánus képviselő a 2024-es CPAC Hungaryn
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Fotó: Földházi Árpád/Mandiner

Mit gondol Orbán Viktorról, valamint a magyar és amerikai jobboldaliak együttműködéséről?

Donald Trumpnak, ha újra a Fehér Ház lakója lesz, nagyon jó kapcsolata lesz Orbánnal, ami nagyon fontos, mivel ma elég keserű a magyar-amerikai viszony.

Milyen területeken tudnak igazán együttműködni amerikai és magyar konzervatívok?

Szerintem több mindenben értünk egyet, mint amiben nem. Mindannyian a nyugati civilizáció hagyományait, mércéit meg kell őriznünk.

Hogyan tekintenek a magyar jobboldalra Amerikában?

A liberális média ugyanolyan képet próbál kialakítani a magyar jobboldalról, mint az amerikai jobboldalról. Eszerint nincsen senki, aki simán csak „jobboldali” lenne, minden jobboldalit „szélsőjobboldalinak” vagy „alt-right”-nak titulálnak. A baloldaliak viszont mindig „mérsékeltek”. Mie ezt már rég megszoktuk.

Csaltak a demokraták a 2020-as elnökválasztásokon?

Ami történt, az elsősorban a kovidjárvány miatt történt. Néhány relatíve szigorú választási szabályt fellazítottak, és szerintem a demokraták ezt a fellazítást fel tudták használni az előnyükre.

Donald Trump kicsivel vezeti a közvélemény-kutatásokat Joe Biden előtt. Mit gondol, meg fogja nyerni a választásokat?

Szerintem meg tudjuk nyerni a választásokat, és ennek egyik oka, hogy a gazdaság nem teljesít valami jól.

A kilencvenes években találta ki Bill Clinton kampánygépezete az azóta elhíresült jelszót: „A gazdaság a fontos, te hülye!”

Az amerikaiak szerint márpedig az infláció csak nő és nő, amit a pénztárcájukon éreznek a boltban és a benzinkútnál is. A GDP is sokkal kisebb, mint azt várták. Az amerikaiak pontosan tudják, mi folyik, és nem nézik jó szemmel.

Az ősszel a republikánusok elvesztettek egy kormányzói posztot, egy tagállami törvényhozást és egy népszavazást az abortusz kérdése miatt. Ilyen fontos lesz ez az ügy az elnökválasztáskor is?

Ezt sosem könnyű megmondani. Valószínűleg az, aki szerint az abortusz lehetősége fontos, amúgy sem szavazna a republikánusokra. Szóval nem hiszem, hogy ez sokat változtatna a választói magatartáson. Az igaz, hogy a demokraták igyekszenek az abortuszra építeni a kampányukat, és fontos kérdést csinálni belőle. De az amerikai politikában a legfontosabb két ügy most a gazdaság, illetve a tömeges illegális migráció a déli határon.

A 2020-as félidős választásokon elsöprő erejű republikánus győzelmet várt mindenki, de a republikánusok alig valamivel tudták megnyerni a képviselőházat.

Az alsóházi többségünk épphogy megvan, de megvan, és a szenátust sem vesztettük el. A félidős választások és az elnökválasztásokkal egy időben tartott kongresszusi választások nagyon különböznek egymástól.

Trump határozottan megfogalmazza a republikánus álláspontot mind az illegális bevándorlás, mind a gazdaság tekintetében. Szóval várakozásaim szerint megnyerjük a novemberi választást.

Mit gondol, a Republikánus Párt két szárnya, a neokonok és a trumpisták közti verseny hová fut ki a jövőben?

Most az elnökválasztásra koncentrálunk, és választani nem több republikánus jelölt között kell, hanem Joe Biden és Donald Trump között. A republikánus jelölt Donald Trump lesz, ez világos minden republikánus számára Nem biztos, hogy száz százalékban beállnak Trump mögé, de száz százalékban ellenzik Bident. Ez a fontos. 

Andy Harris orvos, politikus 1957-ben New Yorkban. Édesapja, Harris Zoltán 1950-ben emigrált Amerikába Miskolcról. Édesanyja lengyel volt. Andy Harris a John Hopkins Egyetemen végzett, ahol biológiát hallgatott és orvosnak tanult. Később elvégzett egy egészségügymenedzsmenti és szakpolitikai képzést is. Aneszteziológusként dolgozott, szolgált az amerikai hadseregben is. Harris 2011 óta Maryland tagállam első kongresszusi kerületének képviselője a washingtoni szövetségi kongresszus alsóházában, a képviselőházban. A GovTrack a hatvanadik legkonzervatívabb republikánus politikusnak tartja. Donald Trump nagy támogatójaként tartják számon, aki szerint a jobboldali populizmus a Republikánus Párt jövője.

 

 

Összesen 331 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. május 14. 10:08
Az egész világnak jobb lenne, ha Trump nyerne, és eltűnne végre ez a háború párti Biden és bandája!
recipdoki
2024. május 13. 08:56
OV 2009 november 21-n Szentpéterváron ajánlotta fel szolgálatait Putyinnak. Erről adott esetben hajlandó vagyok perre menni és beidézni azt a NER fejest, aki ezt a szemembe mondta. Eddig még sehol sem szivárogtattam ki egy másik komoly belső forrásom infóját: OV behajolása után közvetlenül a Nyugat lehallgatta az orosz fejesek telefonbeszélgetését, akik azon röhögtek egymás között, hogy milyen olcsón megkapták Magyarországot. Na, hát ma ennyivel tudtam a tevékenységeteket elősegíteni, kedves Szuverenitásvédelmi Hivatal, magyar Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága, stb, stb. Szívesen!
recipdoki
2024. május 13. 08:39
Jujj bameg antiszemiszikvyke ,én kérek elnézést ..elfelejtettem megköszönni ,hogy hülyébbet csináltál a szoponcokból És nem .Nem, Pennsylvania 21 000 halottja sem szavazott,ezeket mind Trumpbán terjesztette https://www.nytimes.com/2020/11/06/technology/dead-voters-pennsylvania.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3deBpk7jBfOEdG7dEaWtkKz_avH_njPiYpZGjcytmRBA9WOPrMTcpVt18_aem_AdO3kzkghG55ARGcK_gAKc4gb0rJTLOGCwEAflcl5YyhzZoeTfNAQ9QZA-OrU90ADN0bONL9ue6NBmZd6dd0dqqy Nem mindegy , hogy az okos hülyéskedik vagy a hülye okoskodik! .A kezeléssel kapcsolatban meg inkább az idolodnak segítsél,(orbán), mert már teljesen be van csavarodva.Jobban tetted volna folytatni kedvenc szabadidős tevékenységedet, bálványod a felcsúti bonsai duce ánuszrózsájának nyelveddel való kényeztetését! Értelmes gondolat hiányában a két füled közötti koponyaűrben az agyevő kukacok által meghagyott maradékból előállított baromságokkal ne szennyezd az bandád által amúgy is teleszennyezett környezetet!
Átoperált Kiscsoportos
2024. május 13. 08:30
Pedoelvtársak, Pedocigánycselédek, Pedonindzsahuszárok, Ostoba Cigánytamponok! Rendezzétek a konferenciákat szorgalmasan, különben úgysem hívja meg a fajtátokat senki! "Teljes bukás: 2514 milliárdos hiányt tervezett a kormány az egész évre, 2597 milliárdnál tartunk négy hónap után " Taps és ámulat ... ennyire hülye kormánya még nem volt az országnak."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!