A legnagyobb német napilapnál rájöttek: túlzó a félelem Orbán Viktortól

2024. január 12. 11:03

A német publicista szerint Magyarország javaslata Ukrajna segélycsomagjáról teret enged Orbán Viktornak arra, hogy zsarolhasson, de legalább azt bizonyítja, hogy nem ideológiai okokból torpedózná meg a finanszírozást.

2024. január 12. 11:03

Magyarország javaslatának vannak pozitívumai: túlzó az a félelem, hogy Orbán Viktor Moszkva ügynökeként lép fel az Európai Unióban, és ideológiai okokból megtorpedózza Ukrajna támogatását – áll a Süddeutsche Zeitung nyomtatott kiadásában megjelent véleménycikkben.

Hubert Wetzel azt írja, Orbán Viktor a brüsszeli vétójogot használja zsarolásra, így aztán logikus, hogy Magyarország azt akarja, évente vizsgálják felül az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélycsomag finanszírozását.

„Minél több döntés van, annál gyakrabban teheti Orbán Viktor a jóváhagyását attól függővé, hogy az európai adófizetők utalnak-e neki milliárdokat.

Orbán nem lenne Orbán, ha nem ismerné fel az ebben a konstellációban rejlő zsarolási potenciált

– írja a legnagyobb német napilap szerzője.

A publicista nem tette hozzá, hogy azok a bizonyos milliárdok tényszerűen járnak Magyarországnak az uniós forrásokból, a zsarolással kapcsolatban pedig már jól ismerjük, hogy a német lapokban gyorsan változik az álláspont, ki kit zsarol.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Entschuldigung, német lap, de Orbán és Európa „piszkos dealjét” az imént még jogállamisági eljárásnak tetszettek hívni, és örülni tetszettek neki. Hát hogy van ez?

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2024. január 12. 18:11
A Süddeutsche messze nem a legnagyobb német újság a Bild sokkal nagyobb nála. Lásd: https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_deutscher_Zeitungen, az "Auflage" szerint szortírozni. Viszont a Süddeutsche kifejezetten undorító, olvashatatlan zsidó-liberális szócső, úgyhogy nem csoda, hogy van pofája a "zsarolás" szót használni a témában. Lapozzunk!
fatman
2024. január 12. 15:08
fasszopó soros-propagandista köcsög _I_
2024. január 12. 13:25 Szerkesztve
"hátakkor 2024. január 12. 12:27 A zsarolás az, hogy nem utalják a pénzünket." Az orbán család pénzét?
kunfia1
2024. január 12. 13:24
Titeket, németeket nem bánt az orbán, csak tőlünk, magyaroktól lop.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!