Kusturica kedvencei

2010. február 24. 10:49

Magyar és balkáni népzene, klasszikus zene, jazz, délszláv muzsika és rock’n’roll örömzenévé keveredik az A38-on.

2010. február 24. 10:49
Az igazi balkáni cigányzenét játszó Orchestre International du Vetex 2004-ben alakult az aprócska flamand Kortrijk városban azzal a céllal, hogy összegyűjtse a helyi amatőr és profi zenészeket, hogy együttesen egy hatalmas örömkoncertet adjanak. Az eseménnyel akarták felhívni a köz figyelmét a Vetex nevű textilgyár felújítására, újrahasznosítására a város elhagyott negyedében.

A zenekar egy csapásra berobbant a belga zenei élet közepébe. Az Orchestre International du Vetex hangzásában keveredik az őrült rézfúvós játék és a punkos rock. Kirobbanó energiái mindenhol tarolnak, ami a tagok különböző zenei háttérének is köszönhető, amely a kulturális sokszínűség jegyében egy rendkívül színes hangzásvilágot eredményez, miközben közvetlenségük elnyeri a hallgatók rokonszenvét.

A banda számos kis klubban és óriásfesztiválon szerepelt, amelyek során új tagokra is szert tettek. Legutóbbi balkáni turnéjukon például Szerbiában a harmonikás Ivo Vucelja, Boszniában a kiváló ifjú trombitás Ivan Sucac és Mostarban a gyönyörű hangú énekesnő, Jelena Milusic csatlakozott hozzájuk.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!