Állami kitüntetést kapnak a zenészek

2010. március 12. 12:06

Március 15-én Lovasi András Kossuth díja mellett a Márciusi Ifjak kitüntetését Barabás Lőrinc; Arany Érdemkeresztet pedig Tariska Szabolcs, Kiss Tibor a Quimbyből, Farkas Róbert és a Budapest Bár, valamint Csík János kap.

2010. március 12. 12:06
A ceremónián Kossuth-díjat kap Lovasi András, a Kispál és a Borz és a Kiscsillag zenekar frontembere. Lovasi 1999-ben már megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztet. Lovasi elmondása szerint nem teljesen érti, hogy miért pont ő kap, illetve hogy mi alapján válogatnak azok, akik odaítélik: „Alternatív zenészként vagyunk elkönyvelve, ami elvileg azt jelenti, hogy amit csinálunk, az megosztja az embereket, gondolom ez díj is meg fogja. Megpróbálok a díjnak maradéktalanul örülni, azzal pedig nem foglalkozni, hogy ez milyen összeesküvéselméleteket, illetve legendákat szül majd a személyem körül” - tette hozzá.

A két éve alapított Márciusi Ifjak díjjal Barabás Lőrincet tünteti ki az állam március 15-én. A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét kapják továbbá: Farkas Róbert a Budapest Bár művészeti vezetéséért, Kiss Tibor a Quimbyből, Tariska Szabolcs az egykori Amorf Ördögök zenekar tagja és a Péterfy Bori & Love Band szövegírója, valamint Csík János, a Csík zenekar alapítója.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johnnycage
2010. március 15. 02:33
Bunyós Pityut és Náksi&Brunnert hiányolom a listáról, valamint Ganxta Zolee, a Groovehouse és Király Linda távolléte is komoly kérdéseket vet fel.
sunázó
2010. március 13. 14:32
Lovasi nem tudja, miért ő kapja a kitüntetést. Ebben a szindbádi tűnődésében nincs egyedül. Nem tudjuk, miért állt szemben Pécs - anno kommunista vezetésével. Nem tudjuk, miért tett előzőleg hitet a komcsik mellett, számos nyilatkozatában. Talán ő tudja.
Abhandzara Ottó
2010. március 13. 14:20
Végre nem Sas Józsefek és mács ripacsok, illetve egyéb megosztó, érdemtelen alakok neveit olvasni, hanem olyanokét, akik tényleg megérdemlik a díjakat.
Karcolt
2010. március 12. 14:06
Szerintem nem azért kapnak ezek a zenészek díjat, mert a jelenlegi kormány talpnyalói (sőt), hanem mert a kormány megpróbál korrektnek mutatkozni és olyanokat tüntet ki, akiknek a munkásságát zenei ízléstől függetlenül elismeri a 18-40 közti korosztály.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!