Amerikába megy a méretes fenék

2010. március 02. 12:20

Brit mozifilmekből, többek között a Bridget Jones naplójából készülhet sorozat az Államokban saját színészekkel, az amerikai ízlés szerint.

2010. március 02. 12:20
Az NBC brit leányvállalata, a Working Title eddigi filmjeiből - melyek közt olyan alkotások szerepelnek, mint például a Bridget Jones naplója, a Négy esküvő és egy temetés, a Sztárom a párom - gyártana sorozatokat.

A cég a filmekből készített sorozatokat amerikai piacra szánják, így némi amerikai ízt is adnának azoknak - a jellegzetes brit életérzés helyett. Ezt a megoldást fordítva már elsütötték; a vállalat elkészítette az Esküdt ellenségek angol verzióját, melynek frissen lezárult második évadja több mint ötmillió nézőt vonzott.

Utóbbi sorozatnak már francia és orosz verziója is készült, így az NBC Universal elnöke további perspektívát is lát az együttműködésben. Pete Smith elmondta: szerinte mindehol hatalmas az étvágy a nemzeti sajátosságokra épülő, az adott ország saját színészeivel megvalósuló sorozatokra. Nálunk az Egy rém rendes család Budapesten volt hasonló törekvés, de az végül óriásit bukott.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!