Az MR2 zenészei

2010. március 12. 17:13

Március 15-én állami kitüntetésekkel halmozzák el a részben-egészben az MR2 által felfuttatott fiatal magyar zenészeket. Megérdemlik az elismerést - de már most?

2010. március 12. 17:13
Rajcsányi Gellért
Rajcsányi Gellért
Úgy tűnik, az idei kulturális díjak eldöntői túl sokat hallgatták az emerkettőt. Lovasi András a honi magyar popzenészek közül az egyik legérdemesebb a Kossuth-díjra, bár valóban kétséges, hogy már most érdemes volt-e megkapnia.

Az MR2 istállójába tartozó, vagy alternatívabb zenei körökből érkező más zenészek sem maradtak állami elismerések nélkül: a két éve alapított Márciusi Ifjak díjjal Barabás Lőrincet tünteti ki az állam március 15-én. A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét kapják továbbá: Farkas Róbert a Budapest Bár művészeti vezetéséért, Kiss Tibor a Quimbyből, Tariska Szabolcs az egykori Amorf Ördögök zenekar tagja és a Péterfy Bori & Love Band szövegírója, valamint Csík János, a Csík zenekar alapítója.

Az Igényes Új Magyar Popzene szereplői valóban értéket teremtettek az elmúlt években, de a Magyar Köztársaság kitüntetései akkor is disszonánsan csenghet az államtól függetlenül pezsgő szubkultúrákat kedvelők fülében. Aztán nem elpresseresedni!

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csi
2010. március 14. 17:43
Mija rák az az MR2?
sunázó
2010. március 14. 12:50
Majd, ha pl. az Ismerős Arcok kap egy Törleyt a kormányzattól elismerésként, hihető lesz Lovasi tárgyilagosan adományozott Kossuth plecsnije.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!