Húsz éves a Mediawave

2010. március 10. 15:44

Filmfesztivállal, környezettudatos életmóddal, piknikkel, népzenével és dzsesszel várja a Mediawave a Szombathelyre érkezőket április 30-tól május 8-ig. Elkészült a fesztivál programja.

2010. március 10. 15:44
A Mediawave nem vész el, csak átalakul - ez a mondat jellemzi leginkább a Győrből Szombathelyre költözött alternatív fesztivál idei évét, mely pont a huszadik lesz. Teljesen átalakul a programok struktúrája is, hiszen három hétvégés szerkezetre építik fel a rendezvényeket, ez azt jelenti, hogy a fő attrakciók hétvégenként lesznek, de hétköznapokon úgyszintén várják a látogatókat. A rendezvény mottójával élve – hagyomány és újszerűség ötvözése – céljuk Szombathely városának tradícióit megőrizve új színt hozni a Vas megyei város életébe.

Az első hétvége a zenéről szól: kooperálva a város jazzfesztiváljával, Szombathelyen főleg etnikus és fiatalos dallamokkal várják a közönséget. Május 1-jén a szervezők minden gitárral rendelkező zenekedvelőt várnak, hogy a Rolling Stones elsőszámú vokalistájával, Bernard Fowlerrel, valamint a Pearl Jam egykori dobosával, Dave Abbruzzese-vel együtt Jimi Hendrixre emlékezzenek a már hagyománnyá vált Thanks Jimi Nap keretén belül. A második hétvégén a filmeké a főszerep. A nemzetközi filmfesztiválon 81 ország, 1173 filmjéből tekintheti meg a közönség a zsűri által kiválasztott filmeket; játék-, kisjáték-, animációs, kísérleti és dokumentumfilm kategóriákban.

A záró hétvégén a környezetvédelem, a környezettudatos életmód, a népi kultúra jelentőségére szeretnék felhívni az emberek figyelmét különféle előadások és programok keretén belül. A rendezvények ezen a hétvégén Őriszentpéteren és a határ túloldalán található Rudersdorfban látogathatók. A zárónapra a szlovén-osztrák-magyar hármashatárra várják a fesztiválozókat piknikkel és sok muzsikával. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!