Jön, jön a Titanic

2010. március 18. 14:54

Április 8-án kezdődik Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Az esemény honlapjára már felkerült Horváth György fesztiváligazgató köszöntője, aki azt is elárulja, hogy Wes Anderson A fantasztikus Róka úr (Fantastic Mr. Fox) című animációs filmje lesz az idei nyitófilm.

2010. március 18. 14:54
Az idei Titanic-on több háborús témájú film is lesz: a francia filmek szekciójában mutatják be Robert Guédiguian A bűn serege című második világháborús mozit, amely a megszállt Párizsban játszódik és a Manouchian-csoport nevű nemzetközi partizánbrigád történetét dolgozza fel. Az algériai háborúról szól a Közeli ellenségek című alkotás, melyben a főszerepet A zongoratanárnő című filmben nyújtott alakításáért Cannes-ban a legjobb színész díjával elismert Benoit Magimel játssza.

Vidámabb, családi történeteket is láthatunk majd a francia szekcióban: a Hátralévő életed első napja című film egy család életének öt kulcsfontosságú eseményét örökíti meg például, rendezője, Rémi Bezancon pedig a Titanic vendége lesz. Egy apa-lánya kapcsolat és az elszakadás nehézségét mutatja be Claire Denis 35 pohár rum című alkotása, melynek egyik főszerepét Grégoire Colin alakítja, aki tavaly volt a fesztivál vendége.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tenzin
2010. március 20. 18:34
Pedig Clooney olyan szép ember. Ellőtték a farkát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!