Jönnek a fiatal képzőművészek

2010. március 30. 15:12

Az Ernst Múzeumban a Derkovits-ösztöndíjasok munkáit láthatjuk. A kortárs művészet sokféleségét műfaji és tematikai kötöttségek nélkül mutatják be a fiatalok.

2010. március 30. 15:12
A budapesti kortárs kiállítások közül talán ez a fiatal képzőművészek munkáiból összeálló évenkénti tárlat mutatja meg leggazdagabban a kortárs művészet sokféleségét műfaji és tematikai kötöttségek nélkül. Az 1955-ben alapított ösztöndíj célja máig az induláskor meghatározott elven nyugszik: segíteni a 35 év alatti tehetséges alkotóművészek pályakezdését és művészi fejlődését. A művészekből, művészettörténészekből álló bizottság évente választja ki a közel 200 pályázó közül azt a tíz alkotót, akik az ösztöndíj fejében ezen a beszámoló kiállításon bizonyíthatják be, hogy az eltelt egy évben sikeresen valósították meg szakmai programjukat.

Kiállítók:

I. évfolyam: Albert Ádám, Czene Márta, Csákány István, Dénes Ágnes Dóra, Esterházy Marcell, Fa Marianna, Fodor János, Fülöp Gábor, Hatházi László, Horváth Roland, Khoór Lilla, Koralevics Rita, Sipos Eszter

II. évfolyam: Batykó Róbert, Cseh Lili, Horváth Dániel, Horváth Tibor, Kis Róka Csaba, Kristóf Krisztián, Loránt Anikó Erzsébet, Pintér Balázs, Szörényi Beatrix Judit, Tarr Hajnalka

III. évfolyam: Asztalos Zsolt, Borsos Róbert, Fisher Judit, Follárd Barbara, Mécs Miklós, Szász Sándor, Tibor Zsolt

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!