Kolbásztöltő mosógép

2010. március 09. 09:52

Nagyszerű innovációk nőknek címmel – március 8-án, nőnapon – nyitotta meg kapuit a budapesti Erzsébet téren. A nagyszabású kiállítás nemcsak látványában elragadó.

2010. március 09. 09:52
A rendhagyó tárlat olyan tárgyakra irányítja a látogatók figyelmét, amelyek manapság a női mindennapok észrevétlen kellékei, de a XX. században forradalmi újdonságként törtek be a nők életébe. A köztéri kiállítás 2010. április 8-ig, a nap 24 órájában, ingyenesen tekinthető meg a Gödör lépcsőinél.

„Ma már nehéz elhinnünk, hogy az olyan tárgyak, mint a mosógép, nadrágkosztüm vagy a rúzs valóságos forradalmat hoztak a nők életébe, s mindegyikük hozzájárult ahhoz, hogy a XX. század végére egy egészen új, minden eddiginél függetlenebb, öntudatosabb és szabadabb nő születhessen.” – mondta el a megnyitón Halasi Rita, a kiállítás kurátora.

A tárgyakat a hozzájuk fűződő történetek miatt is érdemes felkeresni; például a mosógépet a XX. század elején még úgy népszerűsítették, mint egy kolbásztöltésre, húsdarálásra is alkalmas masinát. A téren kiemelt helyet kapott a századfordulón megjelenő porszívó, mely kezdetben egy lovaskocsi vontatta monstrum volt. A tárlatról nem hiányozhat a női fegyvertár meghatározó darabjai, a rúzs, a szempillaspirál, illetve a melltartó sem, mely utóbbi egy különc amerikai nőnek köszönhetően született meg két zsebkendő és egy szalag összevarrásával.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2010. március 09. 12:45
Hány kúrátor, múrátor, műtörténész, léhűtő él ilyen baromságokból ?
kanpalisoda
2010. március 09. 12:43
Szemét hímsovén rendezők. Több gendert !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!