Brazil-magyar valóságkép a Budapestben

2010. április 15. 13:02

A brazil-magyar koprodukcióban elkészült Budapest című játékfilmben a magyar és a dél-amerikai ország kultúrájának elemei ötvöződnek. A film női főszerepét Hámori Gabriella játssza.

2010. április 15. 13:02

A Budapest című film alapjául Chico Barque brazil énekes-zeneszerző azonos című regénye szolgált, amely nagy sikert aratott Európa-szerte és magyarul is megjelent.

Főhőse, José Costa egy szellemíró, akit dilettánsok bérelnek fel, hogy helyettük írja meg könyveiket. Costa számára lassan elviselhetetlenné válik, hogy megrendelőit zseniális irodalmárként ünneplik, amíg róla a felesége sem tudhatja, mivel foglalkozik. Alkotói és magánéleti válságának csúcspontján érkezik Budapestre, ahol megismerkedik a Kriskával, akivel egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

A filmet a rendező Walter Carvalho közös magyar-brazil stábbal forgatta, a főszereplőt Leonardo Medeiros játssza, felesége szerepében a leginkább szappanoperákból ismert Giovanna Antonelli látható. A Kriskát alakító Hámori Gabriella a brazilok Magyarország-képéről elmondta: „Mindenekelőtt nekik kellett közelíteni a mi kultúránkhoz, ami nem volt könnyű, mert a film alapjául szolgáló könyv szerzője nem járt Magyarországon. A brazilok fejében Közép-Európa kicsit összemosódik, volt a regénynek egy olyan kiadása, aminek a borítóján a prágai Károly-híd szerepelt”.

Az alkotást tavaly májusban mutatták be Brazíliában, a Titanic filmfesztivál keretében április 16-án pénteken vetítik utoljára.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!