Elhunyt Rubin Szilárd

2010. április 15. 19:17

Hosszú betegség után 83 éves korában elhunyt Rubin Szilárd, az Újhold költőnemzedék tagja. Az írót szerdán tapolcai otthonában érte a halál.

2010. április 15. 19:17

83. életévében, hosszas betegeskedés után hunyt el tapolcai otthonában Rubin Szilárd - közölte csütörtökön a Magvető Kiadó.

Rubin 1927-ben született Budapesten, két évet tanult a Pázmány Péter Tudományegyetem bölcsészkarának angol-magyar szakán. Kezdetben költői pályán mozgott, tagja volt az Újhold körnek. majd az ötvenes évektől regényeket publikált a Szépirodalmi Kiadónál (Földobott kő, 1952; Partizánok a szigeten, 1953; Szélvert porták, 1956) és később a Magvetőnél (Csirkejáték, 1963;Mulatság a farkasveremben, 1973;Római Egyes, 1985).

Írói tevékenysége mellett dolgozott még korrektorként, illetve kiadói lektorként is. Ezen tevékenységein kívül a Családi Lap munkatársa, a Központi Sajtószolgálat rovatvezetője, az Interpress Könyvkiadó olvasószerkesztője is volt.

A magvető kiadó idén jelentette meg újra Római Egyes című regényét, melynek német nyelvű kiadását már nem érhette meg. Az írót a magvető Kiadó saját halottjának tekinti.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!