Erőszakot cenzúráz a YouTube

2010. április 28. 11:08

MIA sokkoló, véres klipje a rasszizmus és a rendőri-katonai brutalitás kérdésével foglalkozik. Egy nap alatt eltávolították az oldalról.

2010. április 28. 11:08

A francia Romain Gavras eddigi leghíresebb-hírhedtebb klipje a Justice-nak rendezett hatásvadász és sokkolóan realisztikus Stress volt. Costa-Gavras fia most rátett erre egy lapáttal: MIA új számához rendezett egy olyan klipet, ami még a Stressre is ráver hatásvadászat terén. A Born Free Lady GaGa Telephone-jához hasonlóan egy kilencperces rövidfilmet kapott klip gyanánt. MIA egyébként a hiphopot, elektrót és etnót keverő zenéjével lett népszerű, szélesebb körben pedig a Gettómilliomos című filmben hallható, dallamos Paper planes című számmal lett ismert.

A videó a rasszizmus és a rendőri-katonai brutalitás kérdésével foglalkozik, van  benne szex, drogok, vér és erőszak - a legbrutálisabb fajtából. Az agresszorok amerikai rendőrök, az áldozatok pedig vörös hajú, fehér bőrű srácok. A Sri Lanka-i énekesnő új lemezét beharangozó klip mindössze egy napig volt fenn a YouTube-on, majd központilag eltávolították. Ez olyannyira felháborította a művésznőt, hogy Twitteren kelt ki az oldal lépése ellen.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Necro
2010. április 28. 13:11
http://vimeo.com/11219730
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!