Hendrix nem halt meg

2010. április 15. 13:40

A zenész életművéből ún. katalógus-projektet tervez megjelentetni a Sony, ennek keretében jelenik meg most Valleys of Neptune címmel egy kiadatlan felvételeket tartalmazó lemez.

2010. április 15. 13:40

A most megjelenő Valleys of Neptune tizenkét, eddig hivatalos formátumban kiadatlan, ugyanakkor teljes értékű tracket tartalmaz. A számok Jimi Hendrix Experience utolsó stúdiófelvételei 1969-ből, melyek az Electric Ladyland utáni útkeresés termékei.

A lemez megmutatja, hogyan ötvözte Hendrix az improvizációt, és a szigorú ritmusszekciókat stúdiókörülmények között is. A stúdióban egyébként a művész mindig kibontakoztatta kísérletezőkedvét, így azt tulajdonképpen egy zenei laboratóriumnak tekintette. A blues-rock stílus nagyon sok jazzes elemmel, szólóval lett kiegészítve.

Az album számai közül csak a címadó Valleys of Neptune nem 1969-ben készült, ez valószínűleg egy évvel későbbi szerzemény. Az album hangmérnöke egyébként az az Eddie Kramer volt, akivel a gitárvirtuóz már korábban is együtt dolgozott.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!