Kiköt a Titanic

2010. április 06. 11:47

A 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál idén is különlegesen színes programmal várja a mozilátogatókat április 8-tól. Aígjátéktól a krimiig, a társadalmi drámától a felnőtteknek szóló animációs filmig a legváltozatosabb műfajú filmeket mutatják be a világ minden tájáról, Chilétől Kínán át egészen Svédországig.

2010. április 06. 11:47
Idén nagy hangsúlyt kapnak a háborús tematikájú alkotások, emellett kiemelt szerep jut az animációs filmeknek, amelyeknek külön szekciót szentelnek. A minden eddiginél szélesebb merítéssel válogatott filmek a japán anime-trenddel szemben kifejezetten a klasszikus animációt képviselik. A Tigris éve címmel szintén önálló blokkot alkotnak a kínai filmek, de a közönség ugyanebben a szekcióban láthatja majd az elmúlt év tajvani filmtermésének legjavát is.

Az önálló szekciót alkotó animációs filmek között olyan kuriózumokat találunk, mint a svéd Metropia, egy kafkai ihletésű komputeranimált sci-fi. Ugyancsak disztópikus világba kalauzol bennünket a Tim Burton producersége alatt készült 9. Sokkal könnyedebb hangvételű a J. R. Ackerley regényén alapuló Kutyám, Tulipán című kézzel rajzolt animáció, amely egy házsártos angol öregúr és németjuhász kutyájának barátságáról szól.

Zenei témájú filmek sem hiányozhatnak a kínálatból; bemutatják többek közt a No Distance Left To Run című dokumentumfilmet, amely a Blur együttes két évtizedes történetét követi nyomon. Szerepel a programban Shane Meadows új filmje, a Le Donk & Scor-zay-zee is. A Titanic-helyszínként tavaly debütáló KINO mozi mellett a Toldi, az Örökmozgó Filmmúzeum és a fesztivál központjaként funkcionáló Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont a vetítéseknek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!