Budapestet ajánlja a Lonely Planet

2010. június 09. 17:00

A legjobb útikönyvkiadó Europe 2010-es kiadásában fővárosunk is felkerült a 10 ajánlott város közé. A nyári körutazás az öreg kontinensen London, Párizs, Barcelona, Róma, Bécs, Berlin, Dubrovnik, Athén és Isztambul mellett Budapestre csábítja az olvasót.

2010. június 09. 17:00

Budapest közelségére, mozgalmas kávéházi életére, az új és a régi épületek-emlékek különleges együttesére, a budai Várra és az egyedülálló termálfürdőkre hívja fel az utazni vágyók figyelmét a Lonely Planet - pedig tavaly nyáron csúnyán megbüntette a BKV Tony Wheelert. Az útikönyvsorozat társtulajdonosa és alapítója számtalan módon próbált jegyet váltani, de sehogy nem sikerült neki.

A Lonely Planet kiadót (melynek többségi tulajdonát 2007-ben vásárolta meg a BBC Worldwide, állítólag több mint 300 millió fontért) egy házaspár, Tony és Maureen Wheeler alapította 1972-ben. Első kiadványukat otthoni konyhaasztalukon készítették el egy Európából induló ausztráliai utazás után, azóta pedig körülbelül ötszáz kiadványuk jelent meg. A Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. kutatása szerint az utazás során használt információforrások közül az útikönyvek szerepe a legjelentősebb, melyet az információs irodák és a térképek követnek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!