Kolozsvár kulturális főváros lenne

2010. június 15. 13:18

Az erdélyi város önkormányzata már megtette az első lépéseket annak érdekében, hogy esélyesen pályázhasson 2020-ban az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címéért. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat.

2010. június 15. 13:18

Kolozsvár önkormányzata már megtette az első lépéseket annak érdekében, hogy esélyesebben pályázhasson 2020-ban az Európa Kulturális Fővárosa címéért. A napokban Sorin Apostu polgármester javaslatára elkezdik Kolozsvár – Európa Kulturális Fővárosa 2020 Egyesület felállítását. „Az egyesülethez bárki szabadon csatlakozhat; hogy minél ismertebb és népszerűbb legyen a kezdeményezés, több mint hatvan hivatalos levelet bocsátott ki eddig a városháza Kolozsvár egyetemeihez, színházaihoz, a filharmóniához és egyéb kulturális jellegű intézményekhez címezve, felszólítva azokat arra, hogy vegyenek részt a projektben” - mondta el lapunknak Oana Buzatu.

Ha a város elnyeri a megtisztelő címet, a második romániai és erdélyi város lehet, amely egy évre a kontinens egyik kulturális központja lehet. Nagyszeben 2007-ben volt Európa kulturális fővárosa.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!