Megkezdődött a VOLT

2010. június 30. 16:30

Beindult a VOLT-fesztivál, mely Gerendai csapatának első keményebb dzsemborija ebben az évben. A Mandiner tudósítói folyamatosan jelentkeznek Sopronból szövegekkel, interjúkkal és fényképekkel. Most a nulladik nap beszámolóját olvashatják!

2010. június 30. 16:30

„Mi már ötre itt voltunk, és beálltunk a sor végére, az elővételes kasszánál negyed kilencre elfogytak az emberek. A többség a kék színű szakmai jeggyel van bent, és mire beértünk, a legjobb sátorhelyek elfogytak a tizenkét-tizennégy éves VIP-jeggyel bejutóknak köszönhetően. Már a sorban állás alatt is szólt a zene” - mondta a Mandinernek egy már sok VOLT-fesztiválon résztvevő lány, aki már a fesztivál nulladik napjára érkezett, megelőzve a Mandiner csapatát: mi szerdán legalább másfél óra alatt jutottunk be.

Sok az ember

Kedd este is voltak már programok: a mostanában a Földlakó című szupergiccses számával híres Kardos-Horváth János adott koncertet. „Nagyon jó volt, ketten játszottak gitáron, Jamie Winchester nagyon odavolt a közönségért, azt mondta, ez volt élete legjobb koncertje a VOLT-on. Nagyrészt Kaukázus-számokat nyomtak meg pár külföldi feldolgozást. A Földlakót kétszer is játszottak, az elején egyszer, meg aztán a közönség miatt a végén is” - meséli egy fesztiválozó. A koncert végén már egész sokan voltak - ezt el is tudjuk képzelni, mivel amíg megtaláltuk azt a helyet, ahová le lehet sátorozni, eltelt jó fél óra. Mindenhol sátor sátor hátán, még az egymástól jó két méter távolságra lévő faházak között is látni egyet-egyet.

A fesztiválozókat minden reggel friss napilapok várják: a VOLT teljes területén van egy csomó ingyenes Blikk, Nemzeti Sport és Kisalföld. Persze belenéztünk a lapokba mi is: a Blikk címlapján Schmitt Pál államfőségéről említést sem tesznek, csupán a hatodik oldalon találni valamit, ott is jól elrejtve. Külön csemege, hogy a bulvárlapnak a mai napig nem sikerült megjegyeznie Schiffer András pártjának nevét, szerintük az ugyanis a Legyen Más a Politika nevet viseli. Sör, tej, péksüti, esetleg sült kolbász - ez a reggelije az általunk megkérdezett voltozóknak. Próbálunk azért olyan arcokat is megszólítani, akik a román reggelit preferálják: sör és cigi.

Mi lesz ma?

A mai programkínálatból a holland Datarockot ajánljuk, ők fél egykor lesznek az MR2-MOL színpadon, finom elektrockról van szó. A drum and bass kedvelőinek pedig az angol Ed Rush okozhat igazi örömet, aki a Datarockot követi majd kettőkor. A nagyszínpadon a régi magyar rockzenéké a szerep: lesz Omega, Deák Bill Gyula, Tankcsapda és az Edda fognak zenélni. Pataky Attila őszinte rajongóiként már nagyon várjuk az újabb haknit!


A fényképeket Kocsis Janka készítette. A Mandinert Zulik Ákos és Bukovics Martin tudósítja Sopronból.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!