Oscarról dönthet Bono

2010. június 28. 14:20

Meghívást kapott az Amerikai Filmakadémia tagjainak sorába az énekes-világmegmentő mellett Christoph Waltz, a Becstelen brigantyk zsidóvadásza, valamint többek között Adam Sandler és James Gandolfini is. Az Oscar-díjakat odaítélő, mintegy hatezer tagot számláló testület vezetése idén újabb 135 fővel bővül.

2010. június 28. 14:20

A díszes társaságba léphet Mo'Nique, a Precious Oscaros sztárja, Christoph Waltz, aki pedig a Becstelen brigantyk mellékszerepéért nyerte el a díjat, illetve Mark Boal, A bombák földjén írója és producere is.

A dokumentumfilmesek közül talán a Kellemetlen igazság alkotója, Davis Guggenheim és Morgan Spurlock (Super Size Me) a legismertebbek, akik bekerülnek a rangos testületbe. Az új tagokat szeptemberben iktatja be ünnepélyesen soraiba a Filmakadémia. Kaptak meghívást rendezők, producerek, jelmez- és díszlettervezők, sőt zeneszerzők is; a hivatalos beiktatásra szeptemberben kerül sor, a következő évi Oscarok sorsa pedig már a szavazatuktól is függ majd.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!