A Beatles

2010. augusztus 16. 12:28

Ötven éve vették föl Hamburgban a Beatles nevet a liverpooli zenész kölykök. Fél évszázad után továbbra is töretlenül terjed a legenda.

2010. augusztus 16. 12:28

A munkásosztály hősei ötven éve csak egy csörömpölő zenekar voltak a sok közül, akik a háború utáni Nyugat-Európában kallódtak kikötővárosról kikötővárosra. Liverpool szülte őket, Hamburg a zenekart, Amerika a világhírt. A Beatles alig hét év alatt megváltoztatta és megtermékenyítette a popkultúrát, amelynek vastag szeletei (a pszichedéliától a britpopon át az indie-ig) jórészt az ő hatásaikból élnek. Fél évszázad már történelmi félmúlt: az életében megosztó kijelentéseket tevő John Lennon ma is egy vitára és elgondolkodásra okot adó figura, akár kedveljük őt, akár nem. Hangja és zenéje nemzedékekbe ivódott bele. George Harrison, a szerény gitárhős halálával már csak Paul McCartney és Ringo Starr él a Fab Four közül. A Beatles örök nyertes marad, s mi is nyertünk velük.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!