Kérsz egy rövidet?

2010. augusztus 30. 12:53

Augusztus 31-én indul Magyarország legnagyobb rövidfilmeket felvonultató fesztiválja. A 6. BuSho-ra három kategóriában (fikciós, animációs, kísérleti) közel félezer nevezés érkezett mintegy 53 országból.

2010. augusztus 30. 12:53

A BuSho versenyprogramjában 15 magyar film is van: ringbe száll Kenyeres Bálint A repülés története, Alexei Alexeev Log Jam-je és Géczy Dávid Stricik című filmje is. Az összes - versenybe nem került - magyar rövidfilmet a Pannonhalom blokkokban gyűjtötték össze, de lesz Bacsó Péter és Kállai Ferenc tiszteletére szervezett retrospektív vetítéssorozat is.

A koncerteknek a Szabad az Á! ad otthont, a központi helyszín a budapesti Vörösmarty mozi. A Mikszáth téren, esténként Silent Cinema is lesz: némán vetítenek rövidfilm-válogatásokat, az érdeklődők fülhallgatót kapnak. Megtekinthetünk válogatásokat a külföldi rövidfilmfesztiválok legjobbjaiból (Brest, Brno16, CologneOFF, Shqip, Nachalo), de különböző filmes workshopok vetítései (életREklám, GomBuSho, Polifilm), valamint a Kodak Diákverseny és az első alkalommal megrendezett BuSho Vivaz spotverseny alkotásai is színesítik majd a programot.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!